Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
dva koraka od sna

Velški izbornik otkrio što će biti ključno za plasman na Europsko prvenstvo

Velšani će u studenom igrati protiv Armenije i Turske.

Wales - Hrvatska (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Walesa samo je dvije pobjede udaljena od plasmana na treće uzastopno Europsko prvenstvo.

Velšani su premijeru na europskim smotrama imali u Francuskoj 2016. gdje su dogurali čak do polufinala, dok su na posljednjem EP-u 2020. ispali u osmini finala.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić pozvao novog igrača za Latviju i Armeniju divider

Na treće uzastopno EP koje će se iduće godine održati u Njemačkoj, sigurno vode ih dvije pobjede u posljednja dva kola skupine D. Do Njemačke mogu i ako će u zadnja dva kola osvojiti više ili barem isti broj bodova kao i Hrvatska.

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Dominik Livaković FOTO Vatreni se okupili u Zagrebu: Svi su pozdravljali novo lice u reprezentaciji divider

Hrvatskoj prvo slijedi gostovanje u Rigi, a zatim domaći ogled protiv Armenije, dok Velšani prvo putuju u Armeniju, a u zadnjem kolu kod kuće dočekuju Tursku. Podsjećamo, Wales je u međusobnim dvobojima bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1-1, a Wales je u Cardiffu pobijedio sa 2-1.

"Želimo pobijediti u obje utakmice kako bismo se kvalificirali, sve je u našim rukama. Dokazali smo da se možemo natjecati protiv najboljih momčadi u Europi," kazao je velški izbornik Rob Page za web stranicu saveza.

Velšane prvo očekuje gostovanje kod Armenije koja je u lipnju slavila u Cardiffu sa 4-2.

"Bili smo razočarani ishodom utakmice u lipnju. Ispravili smo stvari u rujnu i nadogradili ih u listopadu, a zatim smo pružili jednu od najboljih izvedbi koje sam vidio. Moramo se držati te razine. Mogli smo zabiti više golova protiv Hrvatske. Moramo biti dosljedni. Prošli smo kroz iskustvo i pritisak play-offa Svjetskog prvenstva, momci će se s tim dobro nositi. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Sve se vrti oko prve utakmice," dodao je Page.

Joško Gvardiol Dalić prihvatio Pepovu taktiku: Gvardiolu je namijenio novu poziciju u dresu Vatrenih divider

Kapetan Aaron Ramsey još uvijek je nedostupan zbog ozljede, međutim u sastav se vraća Brennan Johnson nakon što je propustio utakmice u listopadu zbog ozljede. U ekipu se vraća i Joe Morrell nakon što je odradio suspenziju.

"Aaron se trudio kako bi se oporavio, ​​ali nažalost, to je za njega došlo malo prerano. Nije sjajno za nas, ali drugima daje priliku," poručio je Page.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider