Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo o čemu se radi

Luka Modrić odigrao još jednu savršenu partiju za Vatrene i ispisao povijest

Luka Modrić nastupio je za hrvatsku reprezentaciju 181. put te ušao u povijest.

Iako nije zabio niti asistirao, kapetan Vatrenih, neuništivi Luka Modrić, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za reprezentaciju. U obrani je razbijao škotsku igru, dok je u napadu vukao sve konce. Svojim nastupom sinoć se još jednom upisao u europsku nogometnu povijest.

Luka Modrić nastupio je za hrvatsku reprezentaciju 181. put te ušao u povijest.

Ispred Luke je samo Ronaldo


Sinoćnjim nastupom prestigao je Sergia Ramosa te se probio na drugo mjesto europskih igrača s najviše utakmica u nacionalnoj vrsti. Ispred njega je jedino nedodirljivi Cristiano Ronaldo s 214 nastupa. Osim Ramosa, iza Luke su još vratarske veličine Gianluigi Buffon sa 176 nastupa te Iker Casillas sa 167.

U svom 181. nastupu Luka je, iako bez konkretnog učinka, opet pokazao svoju klasu. Po mišljenju stručnjaka, ali i statističkim podacima, odnio je epitet igrača utakmice.

''Škoti su opet pokazali da su nam tvrd orah, da teško igramo protiv njih. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu i onda smo poslije nekako do kraja poluvremena bili usporeni, ali hvala Bogu brzo smo izjednačili. Drugo poluvrijeme bilo je dosta dobro, ali zadnjih 10 min smo se bez veze povukli i dopustili Škotima da nam stvore neke šanse'', kazao je Luka nakon susreta.

Nedostajao mu je Kovačić

Tri ključna dodavanja, šest presječenih, osam dobivenih duela i pet točnih dugih lopti od kojih je jedna bila ključna za vodeći pogodak. Luka je držao vezni red unatoč izostanku Matea Kovačića.

''Novih igrača je bilo, naravno da nam je Mateo falio dosta. Mislim da dečki koji su igrali napravili dobar posao. Ipak, Mateo je u odličnoj formi i sigurno da nam je nedostajao'', nahvalio je dugogodišnjeg partnera u veznom redu.

Modrić se u dva navrata skoro i upisao u strijelce. U 55. minuti tukao je s vrha 16-erca, no udarac brani Gordon. Deset minuta poslije, prima loptu na sredini igrališta, kroz noge gura 12 godina mlađem McTominayju i puca, no lopta prolazi za milimetre pored vrata.

Poljake ne treba podcjenjivati

Idući protivnik Vatrenima je Poljska, utakmica je već u utorak u Varšavi. Hrvatska, ako pobijedi, i matematički prolazi u iduću fazu natjecanja.

''Bez obzira što smo protiv njih odigrali odlično u Osijeku, bili smo bolji ali oni sad igraju kući. Plus za njih, ali opet vjerujem u nas i mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu.''

Utakmica s Poljskom je u utorak, 15. listopada s početkom u 20 h i 45 minuta. Sve možete pratiti na Novoj TV.

Hoće li Hrvatska pobijediti i u Poljskoj?

Ukupno glasova:

Francois Moubandje On je jedan od najvećih Dinamovih promašaja: Imao je ugovor iz snova, ali igrački nije pokazao apsolutno ništa divider

Zlatko Dalić Problemi za Poljsku, sjajne vijesti za Dalića i društvo uoči utakmice za četvrtfinale Lige nacija divider

Jan Mlakar Bivši napadač Hajduka zabio golčinu za pobjedu Slovenije! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO Andrej Kramarić i Zlatko Dalić najavljuju utakmicu s Poljskom

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3YnOBP6

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Sutra uzimamo vizu za četvrtfinale Lige nacija? ⚽

Glasaj u anketi na našem portalu... ✅
Utakmica za prolazak u četvrtfinale... ✅⚽

Gledajte uživo na našem portalu i na Novoj TV. ❤
🗣: "Moramo biti bolji. Pobijedili smo, ali Hrvatska mora bolje." 🇭🇷💪

📸: Ranko Suvar/CROPIX