Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vrhunske brojke

Luka Modrić došao na drugo mjesto povijesne ljestvice, ''srušio'' Ramosa, a ostao još Ronaldo

Modrić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 1. ožujka 2006. u prijateljskom susretu protiv Argentine na St Jakob Parku u Baselu u sklopu priprema za SP u Njemačkoj.

Luka Modrić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Nastupivši u susretu protiv Škotske, Luka Modrić je upisao 181. nastup u dresu hrvatske reprezentacije probivši se na drugo mjesto europskih igrača s najviše utakmica u nacionalnoj vrsti.

Do sada je Luka Modrić dijelio drugo mjesto sa svojim bivšim suigračem iz Real Madrida, Španjolcem Sergiom Ramosom sa po 180 nastupa.

Međutim, sa večerašnjim 181. nastupom u hrvatskom dresu, Modrić se probio na drugo mjesto vječne ljestvice europskih igrača.

Na vrhu ostaje nedodirljivi Cristiano Ronaldo sa 214 nastupa u dresu Portugala.

Modrić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 1. ožujka 2006. u prijateljskom susretu protiv Argentine na St Jakob Parku u Baselu u sklopu priprema za SP u Njemačkoj.

"Vatreni" su slavili sa 3-2, a Modrić je igrao do 84. minute. Prvi gol za Hrvatsku zabio je 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2-0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana. Do sada je ukupno zabio 27 golova.

U dresu reprezentacije je nastupio na četiri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018, 2022) i pet europskih prvenstava (2008, 2012, 2016, 2020, 2024).

Čudesnu karijeru upotpunio je i s tri medalje osvojene u "najdražem dresu". S hrvatskom reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro (2018), svjetsku broncu (2022), te srebro u Ligi nacija (2023).

Na ukupnoj ljestvici igrača s najviše nastupa za reprezentaciju Modrić se nalazi na osmom mjestu. Na vrhu je Ronaldo, drugi je Kuvajćanin Bader Al-Mutawa sa 196 nastupa, dok je treći Malezijac Soh Chin sa 195 susreta.

Andrej Kramarić VIDEO Pogledajte gol Kramarića! Perišić je ubacio, Sosa majstorski pucao, a onda je reagirao Andrej divider

Luka Modrić VIDEO Taman se utakmica trebala nastaviti, a onda su svi na Maksimiru uzeli telefone u ruke divider

Luka Sučić i Igor Matanović VIDEO Luka Sučić je zabio čudesnu golčinu Škotskoj, no onda je sve palo u vodu, Modrić je tražio razloge divider

VAR provjera VIDEO Pogledajte gol Škotske u 95. minuti i zašto ga je VAR poništio! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🗣: "Moramo biti bolji. Pobijedili smo, ali Hrvatska mora bolje." 🇭🇷💪

📸: Ranko Suvar/CROPIX
Modrić je do sada dijelio drugo mjesto sa svojim bivšim suigračem iz Real Madrida, Španjolcem Sergiom Ramosom s po 180 nastupa. Međutim, večerašnjim 181. nastupom u hrvatskom dresu, probio se na drugo mjesto vječne ljestvice europskih igrača. Na vrhu ostaje Cristiano Ronaldo s 214 nastupa u dresu Portugala.

Bravo kapetane! ❤🇭🇷

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
Pobjeda nakon turbulentne završnice! BRAVO VATRENI!!! 🇭🇷❤️🔥💪

📸: Ranko Suvar / CROPIX
GOOOOOOOOOL!⚽️

Vatreni prelaze u vodstvo 30. golom Kramarića za Hrvatsku! BRAVO KRAMA! 🇭🇷❤️🔥

📸: Ronald Gorsic / CROPIX