Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
još malo!

Koga izbornik Dalić vodi na Euro? Ovo su igrači koji sigurno lete u avionu za Njemačku

Zlatko Dalić ipak ima slatke brige pred Euro.

Još je desetak dana ostalo do objave popisa igrača koje će Zlatko Dalić voditi na pripreme za Euro. Najveći problem izborniku trenutačno stvaraju ozljede, jer nakon Ante Budimira, prije nekoliko dana ozlijedio se i Nikola Vlašić, čiji je nastup u Njemačkoj pod velikim upitnikom.

Službena potvrda UEFA-e da na Eueo može voditi 26, a ne 23 igrača uvelike je olakšala planiranje Zlatku Daliću, jer itekako bi mu bilo teško prekrižiti neka od imena koja će se naći na konačnom popisu. Ono na što izbornik ne može utjecati su pak ozljede, koje mu proteklih tjedana itekako zadaju glavobolju. Najsvježija povreda ona je Nikole Vlašića, koji je sjajno iskoristio priliku protiv Egipta u posljednjem nastupu Vatrenih prije mjesec i pol.

Aljoša Vojnović, stručni sukomentator Nove TV:

„Smatram da je Nikola odigrao jednu sjajnu utakmicu, ne samo zbog gola nego zbog činjenice da je iz te pozicije polušpice bio zaista pokretan, mobilan, sjajno je otvarao prostor, utrčavao dijagonalno čime nam je davao više opcija da se lopta prenosi iz posljednje trećine u ovu srednju, odnosno onu treću najbližu njihovom golu.“

No Vlašić je prije par dana ozlijedio desnu preponu igrajući za svoj Torino, koji je potom objavio da je sezona za njega završena. Oglasio se i Ivan Jurić te otkrio kako Vlašić već 2 mjeseca igra s boli u preponi, pa se s pravom postavlja pitanje je li Niksi otpao za Euro? Iz izvora bliskom Vatrenima uspjeli smo doznati da Vlašić trenutno traži više stručnih mišljenja kako bi odabrao najbolju metodu oporavka, nakon čega će znati ima li šanse za potpuni oporavak do EURA. Dalić još čeka i što će biti s Antom Budimirom, koji je prije nešto manje od mjesec dana slomio tri rebra, pa pogledajmo kako trenutno izgleda lista onih koji sa sigurnošću mogu računati na mjesto na izbornikovu popisu.

Ne bude li novih ozljeda, sigurni putnici su tri vratara – Livaković, Ivušić i Labrović.

Od braniča su unutra Juranović, Stanišić, Gvardiol, Šutalo, Erlić, Vida, Pongračić i Sosa. U veznom redu sigurni su Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Mario Pašalić, Ivanušec, Luka Sučić i Martin Baturina, a u napadu Petković, Kramarić, Perišić i Pjaca.

Mjesto broj 24 i 25 bez imalo sumnje popunit će Ante Budimir i Nikola Vlašić ukoliko se na vrijeme oporave od ozljeda, a nama ostaje vidjeti tko to još konkurira za to jedno ili više mjesta koje nove povrede mogu osloboditi.

Kotarski, Ćaleta – Car, Barišić, Sigur, Moro, Oršić, Marco Pašalić, Brekalo, Fruk, Musa, pa čak i Igor Matanović mogu se nadati da će baš njihovo ime biti među 26-oricom koje Zlatko Dalić mora prijaviti UEFA-i do sedmog lipnja u 23 sata i 59 minuta.

No nešto jasniju sliku o tome tko bi mogao završiti u Njemačkoj imat ćemo već za 12 dana, kada će izbornik objaviti popis onih koje vodi u Rijeku na pripreme za Euro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider