Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni odsjaj

Perišić sve zabrinuo, Modrić uzeo pero, a Petković grmi: "Glavom bih kroz reklamu prošao"

Hrvatska reprezentacija odradila je drugi trening na Rujevici u sklopu priprema za Euro 2024., a u Rijeci je predstavljena je i nova knjiga o Vatrenima sa zadnjih velikih natjecanja…

Hrvatska reprezentacija bez većih uzbuđenja odradila je drugi trening na Rujevici u sklopu priprema za Euro 2024.

Filip Hrgović VIDEO Hrgović otkrio novinaru da nije znao da se ne bori za pojas pa uz to uništio Engleze! divider

Vatrenima su se priključila još petorica reprezentativaca – Petković, Baturina, Livaković, Erlić i Kramarić, a sve je zabrinula činjenica da na treningu nije bilo Ivana Perišića, koji je jučer odradio trening s momčadi. No nema razloga za brigu:

"Ovdje nam kažu da je to planirano. Perišić je jučer odradio trening s momčadi pomalo iznenađujuće jer je predviđeno da na početku priprema trenira individualno, pa da se poslije priključi ostatku momčadi. Danas je radio po tom planu", izvještava reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević. 

Predstavljena nova knjiga o Vatrenima

Sve nevjerojatne uspjehe hrvatske reprezentacije sa zadnja dva velika natjecanja od sada, osim na YouTubeu, možete pronaći i u knjizi "Vatreni odsjaj", autora Marka Cvijanovića, medijskog službenika HNS-a.

Marko Cvijanović, autor knjige "Vatreni odsjaj":

"Pothvat je bio njihov, a moje je bilo samo da pretočim to u pitko štivo koje će se svidjeti čitateljima."

Treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, drugo mjesto u Ligi nacija. Nekih do sada javnosti nepoznatih detalja u knjizi su se prisjetili i glavni protagonisti tih velikih trenutaka Kramarić, Livaković i Petković koji je svojim golovima rušio Nizozemsku i Brazil.

Petković: "Glavom bih kroz reklamu prošao"

Bruno Petković, hrvatski reprezentativac:

"U tom trenutku, jedva sam dres skinuo, jednostavno ne znaš što ćeš, baš sam rekao njima, glavom bih kroz reklamu prošao."

Dominik Livaković u Rusiji je s klupe gledao Subašićeve čudesne obrane, da bi se četiri godine kasnije sam prometnuo u jednog od junaka.

Dominik Livaković, hrvatski reprezentativac:

"Bilo je savršeno, da sam pisao scenarij ne bi ga bolje napisao. Hvala bogu da sam falija stranu Marqinhosa, vjerojatno bi me u leđa pogodila ta lopta pa bi nastala još veća drama."

Duboki naklon

Ponosan i izbornik Dalić. Dio knjige o njemu zove se "Duboki naklon".

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije:
"S obzirom na to što smo napravili u zadnjih 6 godina, treba biti desetina ovakvih knjiga a ne samo jedna, dvije. To je štivo koje trebaju čitati mladi ljudi da vide kako se stvaraju rezultati i uspjesi."

Jedan tekst u knjizi napisao je i sam kapetan - Luka Modrić.

Modrić u spisateljskoj ulozi

Marko Cvijanović, medijski službenik HNS-a:

"Kad sam mu spomenuo to da bi to mogla biti njegova priča, vrlo brzo je prihvatio. Uspjeli smo zajedno napraviti svojevrstan dnevnik Luke Modrića sa SP-a u Kataru. Vidjet ćete kad budete pročitali. Na jedan poseban način proživljava sve te katarske dane i uspoređuje ih s danima iz Rusije, zato se to poglavlje naziva deja vu."

A mi se nadamo da će se nove knjige pisati i o uspjehu s nadolazećeg Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider