Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
KANDIDAT ZA UDARNI SASTAV

Jaka poruka Martina Erlića: "O novom klubu trenutno ne razmišljam, a ljestvicu smo si postavili visoko"

Iako je iza njega teška i neuspješna klupska sezone, Martin Erlić u dobroj je formi i spreman je na Euru zacementirati mjesto u prvom sastavu Vatrenih i za budućnost.

Jedan od onih koji su s reprezentacijom od samog početka priprema je Martin Erlić, pouzdani stoper Vatrenih koji nije imao dobru završnicu sezone, gledajući da je njegov Sassuolo ispao iz Serie A, no to ne bi trebalo nikako utjecati na njegove nastupe u kockastom dresu.

Erlić je nakon četvrtog treninga na Rujevici porazgovarao sa Stipom Antonijevićem za Dnevnik Nove TV, a odmah na početku je rekao nešto o tome što je ponovno s najdražim suigračima. 

Nema sumnje kako se Martin nada udarnoj postavi reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Sassuolo je upao u tunel iz kojeg se nije uspio izvući

"Mislim da je jedan od ljepših osjećaja doći u reprezentaciju i naći se s dečkima koje nisam vidio sad već dva ili tri mjeseca. Veselimo se ovom okupljanju i Euru", rekao je Martin.

Nije mogao izbjeći pitanje o klubu gdje je bio standardni prvotimac, ali jednostavno nije uspio napraviti dovoljno da se sve pomakne te da Sassuolo ostane u ligi, posebno jer je njihovo ispadanje ipak svojevrsno iznenađenje.

"Jednostavno su se dogodile neke krive odluke i sami smo se doveli u tu situaciju, ušli u tunel iz kojeg nije bilo lako izaći. Neki igrači možda nisu navikli na donji dio ljestvice. Nedostajao nam je Domenico Berardi, igrač koji nam je donio puno bodova ove sezone. Izgubili smo ga na sredini sezone", objasnio je, okrenuvši se potencijalnoj promjeni kluba pred iduću sezonu:

"Sigurno da je već bilo nekih ponuda, ali ne želim se time zamarati, ispred mene je Euro za koji se treba dobro spremiti. Potrebno je biti spreman mentalno, psihički i fizički. Ne zamaram se puno time, ali spreman sam promijeniti i državu ako bude trebalo."

Ozljeda je iza njega, spreman se izboriti za udarnu postavu

Kratko prije kraja sezone se ozlijedio i već se činilo da bi mogao propustiti reprezentativno okupljanje, no ipak nije bilo tako drastično.

"Malo sam pao na trticu, na živac. Prepao sam se, ali sve se dobro odvilo, ozljeda je iza mene, spreman sam i dobro se osjećam."

Gledajući da je Joško Gvardiol, sudeći po izjava izbornika Dalića, ovo prvenstvo zaigrati na lijevom boku, konkurencija među stoperima postala je još jača, jer se četvorica bore za dva mjesta u udarnoj postavi.

"Čuo sam riječi izbornika Dalića, tako da me sigurno to veseli, ali tu su Pongračić i Vida, imamo dobra dva tjedna do prve utakmice. Treba dobro trenirati, dobro se osjećati i pokazati, a na izborniku je da odluči tko igrati", pametno je zaključio.

Pet od šest "njegovih" utakmica mreža je ostala netaknuta

Dobio je tada podsjetnik na zanimljiv podatak. Od šest utakmica koje je započeo u prvom sastavu, Hrvatska na čak pet nije primila pogodak. A igrale su se tu neke vrlo jake utakmice, poput one protiv Francuske.

"Nisam previše razmišljao o tome, ali puno je lakše kad imaš igrače poput Luke, Matea i Broza, lakše je igrati. Mislim da je i veća motivacija igrati za hrvatski dres pa se veselim nadolazećim utakmicama", kratko je skromno objasnio.

Za kraj se još okrenuo ambicijama.

"Sigurno smo sami sebi visoko postavili ljestvicu. Treba razmišljati utakmicu po utakmicu, ali znamo koji su nam ciljevi. Doći što dalje, ali prvo treba proći skupinu. Imat ćemo sigurno 12. igrača na tribinama, a s njima će sve biti puno lakše, zaključio je na kraju.

Erlić će prvu priliku za dokazivanje imati već u ponedjeljak, na susretu Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta