Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ništa strašno, ali...

Ivušić i Labrović moraju biti spremni uskočiti: Livaković na okupljanje došao ozlijeđen?

Dominik Livaković nije debitirao za Fenerbahče, a sada je njegov trener i objasnio zašto.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Livaković je Dinamo zamijenio Fenerbahčem nakon dramatičnog ispadanja Modrih od AEK-a.

U Istanbulu je dočekan od velikog broja navijača, ali i sa jednako velikim očekivanjima, stoga je kao razočaranje uslijedilo njegovo ostavljanje na klupi u utakmici protiv Ankaragucua. Turski klub platio je Dinamu 6,5 milijuna eura, no ne da im Livaković sjedni na klupi.

Svoju odluku da odgodi debi hrvatske reprezentativne jedinice objasnio je trener Fenerbahčea te je otklonio sve sumnje o njegovom statusu u momčadi.

Vatreni ponedjeljak Modrić i Vatreni izazvali ludnicu: HNS pokrenuo veliki posao i to proslavio spektaklom divider

Livakovića je zatezao mišić. Liječnik je rekao da je rizično da brani jer je mogao pogoršati ozljedu. Tada bi morao pauzirati tri do četiri tjedna. Nisam htio riskirati. Mora se prilagoditi na momčad i on je na to pristao. Drugi vratar Irfan Can je odlično branio i on će sigurno igrati neke utakmice. Ali, čim Livaković zaliječi povredu, bit će naš prvi vratar.“, izjavio je Ismail Kartal, trener Fenerbahčea.

No, već za nekoliko dana Hrvatska na Rujevici dočekuje Latviju i pitanje je hoće li u toj utakmici Livaković početi od prve minute. Protivnik po renomeu nije toliko opasan, ali posljednje što reprezentaciji treba je ispuštanje bodova ondje gdje su već unaprijed upisani.

Ivušić i Labrović čekaju svoju priliku

Problemi Livakovića s mišićem u prvi plan bi mogli gurnuti Ivušića ili Labrovića.

Ivušiću je na Cipru tek počelo prvenstvo, odigrali su dva susreta, no njegov Pafos suvereno je upisao maksimalnih šest bodova, dok je Ivušić sačuvao mrežu netaknutom u jednoj utakmici.

Toma Bašić Nema mjesta za bivšeg Vatrenog: Nisu ga prijavili za Ligu prvaka, on ne želi iz kluba divider

Labrović je pak već uveliko u natjecateljskoj formi. Pokazao je to u teškim utakmicama koje je Rijeka igrala protiv Lillea u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali i protiv Dinama i Hajduka u HNL-u. Ove sezone odigrao je već 12 utakmica, u njih četiri nije morao loptu vaditi iz vlastite mreže.

Za koga će se odlučiti izbornik Dalić saznat ćemo vjerojatno tek nešto prije utakmice koja se igra 8. rujna u 20:45 s izravnim prijenosom na Novoj TV i gol.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider