Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ZANIMLJIV OPROŠTAJ OD LEGENDE

Ibrahimović u dresu Hrvatske? HNS zagolicao maštu navijačima

Zlatan Ibrahimović u karijeri je odigrao 122 utakmice za reprezentaciju Švedske.

Zlatan Ibrahimović protiv Hrvatske (Foto: Afp)

Završila je jedna od najživopisnijih nogometnih karijera ovog stoljeća, ona Zlatana Ibrahimovića

Taj sjajni nogometaš rodio se u švedskom Malmöu, otac mu je Šefik, pjevač narodne glazbe iz Bjeljine, a majka Jurka, koja dolazi iz mjesta kraj Škabrnje.

Većinu djetinjstva proveo s majkom Hrvaticom

Roditelji su se rano razveli, a Zlatan je većinu djetinjstva proveo s majkom. Čak je zbog svega u početku karijeru izbjegavao nositi svoje prezime na dresu, no kasnije je ponovno uspostavio dobar odnos s ocem.

Upravo zbog majke svojevremeno je postojala mogućnost da Zlatan zaigra za Hrvatsku. Radilo se na tome, tadašnji predsjednik saveza Vlatko Marković dao je sve od sebe, no Zlatan je odabrao Švedsku.

"Moj je otac musliman, a majka mi je Hrvatica i katolkinja. No nogomet je nešto drugo. Naučio me prije svega da budem ja", rekao je jednom prilikom, iako se kasnije počeo izjašnjavati kao katolik.

Što bi bilo da je obukao kockasti dres?

Sad kad mu je karijera došla kraju, možemo si samo zamišljati što bi bilo da je odabrao igrati za Hrvatsku, a ne Švedsku, čijem je dresu podario 62 pogotka.

To je upravo napravio HNS oprostivši se od Zlatana objavom na Twitteru. I to kako, fotografijom u kockastom dresu.

"Ovo bi bilo zabavno", napisali su. "Ali, uživali smo i ovako igrati protiv tebe. Čestitamo na sjajnoj karijeri, uživaj u zasluženoj mirovini."

Što bi bilo da smo imali Zlatana? Teško je zamisliti, no nemamo što žaliti, svjetsko srebro i bronca ove generacije osvojeni su i bez takve igračine. Očito se na kraju sve dobro posložilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider