Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nevjerojatan podatak

Hrvatska je protiv Poljske igrala šest puta dosad, ali ovo će biti prvi put u povijesti da igramo ovakvu utakmicu

Ovo će biti sedmi put da Hrvatska igra protiv Poljske, ali prvi put igrat ćemo međusobno u Poljskoj.

Lewandowski i Modrić (Foto: Profimedia)

Reprezentacija Hrvatske i Poljske u Varšavi će igrati u 4. kolu Lige nacija. Bit će to sedmi međusobni ogled ove dvije reprezentacije, ali ovaj će biti prvi u povijesti da ćemo protiv Poljaka igrati u – Poljskoj.

Sve dosadašnje utakmice igrali smo ili u Hrvatskoj, poput onog u rujnu u Osijeku u Ligi nacija koju smo dobili 1:0, ili na neutralnom terenu. Hrvatska je već igrala na poljskim stadionima 2012. godine, ali nije prošla skupinu sa Španjolskom, Italijom i Republikom Irskom.

Igrali četiri prijateljske

Prvi put protiv Poljaka igrali smo u veljači 1996. godine i dobili ih 2:1 u prijateljskoj u Rijeci. Dvije godine kasnije igrali smo u Osijeku i dobili 4:1, a 2003. godine odigrali smo bez golova u Splitu.

Četvrti međusoban ogled igrali smo u Wolfsburgu prije nastupa na SP-u 2006. godine u Njemaačkoj i tad su nas Poljaci dobili 1:0, bila im je to prva i jedina pobjeda protiv Vatrenih u povijesti.

Četiri pobjede, remi i poraz

Na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine igrali smo protiv njih u Klagenfurtu i pobijedili 1:0 te eliminirali s turnira, a posljednju međusobnu utakmicu dobili smo identičnim rezultatom prošli mjesec u Osijeku u 2. kolu Lige nacija.

Hrvatska u međusobnim ogledima ima četiri pobjede, remi i poraz u šest dosadašnjih utakmica uz gol razliku 8:3 u našu korist. Nadamo se da ćemo večeras upisati i petu na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Prijenos utakmice pratite od 20 sati na gol.hr-u i Novoj TV.

Utakmice protiv Poljske:

20/02/1996, Rijeka: Hrvatska – Poljska 2:1
22/04/1998, Osijek: Hrvatska – Poljska 4:1
12/02/2003, Split: Hrvatska – Poljska 0:0
03/06/2006, Wolfsburg: Poljska – Hrvatska 1:0
16/06/2008, Klagenfurt: Poljska – Hrvatska 0:1 – Europsko prvenstvo
08/09/2024, Osijek: Hrvatska – Poljska 1:0 – Liga nacija

Slavlje Vatrenih VIDEO Hrvatska vodila dva razlike, a na kraju u Poljskoj uzela bod: Rijetko viđena utakmica Vatrenih! divider

Senijad Ibričić i Ivica Vrdoljak Bivši dinamovac pričao Poljacima o gorućem problemu hrvatskog nogometa: "Nažalost, još će dugo tako biti" divider

Nenad Bjelica Poljaci se čude zašto Dalić ne zove više igrača iz SHNL-a: Evo što im je rekao Bjelica divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX
Dinamov dvojac večeras je briljirao! 🇭🇷💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX