Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentirao i Perišića

Bivši dinamovac pričao Poljacima o gorućem problemu hrvatskog nogometa: "Nažalost, još će dugo tako biti"

Ivica Vrdoljak se osvrnuo na lošu infrastrukturu u hrvatskom nogometu.

Senijad Ibričić i Ivica Vrdoljak (Foto: Nenad Dugi/Cropix)

Ivica Vrdoljak, bivši član Dinama koji je sedam godina igrao u poljskom nogometu, najavio je utakmicu Poljske i Hrvatske u sklopu Lige nacija.

Mnogi tvrde da je Hrvatska izraziti favorit u utakmici u Varšavi, a bivši nogometaš se slaže s tom procjenom:

"Naša momčad možda nije u savršenoj formi, ali da, mi smo favoriti. Protiv Škotske nismo odigrali neku izvanrednu utakmicu, ali naši su igrači napravili što su morali. Jednostavno dobivamo utakmice koje moramo dobivati, a to pokazuje da imamo kvalitetu u momčadi."

Utakmica će se igrati na prekrasnom Nacionalnom stadionu u Varšavi, na čemu svakako zavidimo Poljacima. Nažalost, loša infrastruktura je gorući problem hrvatskog nogometa, a Vrdoljak ne vjeruje da će nešto skoro promijeniti po tom pitanju:

"Šteta što Hrvatska nema barem jedan lijepi nacionalni stadion. Naši nogometaši već godinama postižu sjajne rezultate na velikim nogometnim smotrama, ali to se ne odražava na infrastrukturu. Tako je bilo, sad je i još će dugo tako biti. Nažalost, to je realnost.

Ako konačno dobijemo lijepi stadion, bit će samo jedan. U Hrvatskoj se ne troši puno na sport, a sport je dao punoj našoj zemlji. Kad odete u inozemstvo, naša se zemlja najčešće povezuje sa sportašima, a posebno nogometašima. Luka Modrić je poznat u cijelom svijetu, dobitnik je Zlatne lopte, zvijezda je Real Madrida, a u domovini igra na takvim stadionima", kazao je Vrdoljak za TVP Sport.

Osvrnuo se i na Ivana Perišića za kojeg je u prošlom reprezentativnom ciklusu kazao da nije na nivou, te da ne bi trebao igrati za reprezentaciju dok ne pronađe novi klub.

Perišić je uspio pronaći novi klub, potpisao je za PSV i polako se vraća u formu:

"Perišić je jako važan za momčad i izbornika Dalića. Gledajući zadnjih 15 godina, Perišić je uz Modrića najvažniji igrač naše momčadi. Perišić je brzo pronašao klub i prešao u najjaču nizozemsku momčad PSV, a to pokazuje njegovu klasu.

Nedavno je sudjelovao u dva pogotka protiv Škotske, to pokazuje da i dalje iznimno bitan u slagalici izbornika Dalića. Osim toga, vrlo je svestran. Iako je nominalno lijevo krilo, odnedavno igra na desnoj strani i dobro mu ide", zaključio je.

Luana Alonso U Parizu je izbacili iz olimpijskog sela, a sada ima novu karijeru koja će razveseliti mnoge obožavatelje divider

Cristiano Ronaldo i Wojciech Szczęsny VIDEO Bizarna izjava Ronalda koja je digla pola Italije na noge: "Trebao si otići u mirovinu..." divider

Nenad Bjelica Poljaci se čude zašto Dalić ne zove više igrača iz SHNL-a: Evo što im je rekao Bjelica divider
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX
Dinamov dvojac večeras je briljirao! 🇭🇷💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX