Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Najavili Latviju

Gvardiol dobio pitanje o Haalandu, a Majer se kratko nadovezao: "Reci im što si meni rekao"

Utakmica Hrvatska - Latvija na Rujevici igra se ovog petka od 20:45 uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Joško Gvardiol i Lovro Majer najavili su utakmicu Hrvatske i Latvije u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. koja se igra ovog petka na Rujevici.

Neizostavna su tema bila ovoljetni transferi Vatrenih u nove klubove. Gvardiol je preselio iz RB Leipziga u Manchester City, dok je Majer pojačao redove Wolfsburga:

"Velika mi je čast raditi s Pepom. Nažalost, nije ga bilo dva tjedna, a onih tjedan dana što smo surađivali, puno sam toga naučio", kazao je Gvardiol o radu sa sjajnim trenerom Cityja Pepom Guardiolom.

Majer je prešao u redove momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Na glasu je kao trener koji zahtijeva visoku razinu discipline, no to ne brine Vatrenog:

"Mogu reći sve najbolje o Kovaču, on je bio jedan od glavnih razloga zašto sam otišao tamo. Disciplina je za mene dobra stvar, nikad nisam imao problema s tim, a nadam se da ću se podići na razinu više".

Gvardiol o čuvanju Erlinga Haalanda

Gvardiol je dolaskom u englesku Premier ligu ispunio svoj dugogodišnji san:

"Oduvijek mi je bio san igrati u Premier ligi. Nakon zadnje sezone u Leipzigu, shvatio sam da je vrijeme za stepenicu više. Nisam znao hoće li mi se ikad više u budućnosti ponuditi takva prilika, stoga sam prihvatio ponudu. Kovačić je uz mene, tako da će mi biti lakše", odgovorio je Joško koji je izrazio žaljenje što nije zaigrao na završnom turniru Lige nacija:

"Nije mi drago što sam već par puta izostao s Lige nacija. Bio sam žalostan, odlučio sam se za tu operacjiu jer sam ozljedu vukao od Svjetskog prvenstva. Sve je dobro prošlo, naravno da sam sretan što sam ovdje".

Nediljko Labrović Dinamo želi dovesti novog vratara: Bacili su oko na Labrovića i kapetana Hajduka? divider

Pitali su okupljeni novinari Gvardiola kako je čuvati ubojitog napadača Erlinga Haalanda, a Majer se odmah kratko nadovezao: 

"Reci im što si meni rekao", poručio je i nasmijao okupljene.

"Ne igramo toliko jedan protiv drugog, više se baziramo na taktiku. Drago mi je da sam dio njegove ekipe, nadam se da će zabiti puno golova, a i da ću mu ja asistirati", odgovorio je Gvardiol.

Majer najavio utakmicu protiv Latvije

Majer je otkrio kako se odlučio za transfer u Wolfsburg, bilo je dosta govora o tome da je odigrao lošu sezonu u Rennesu:

"Svi pričaju kako je cijela sezona bila slabija, ne bih se složio s tim. Rezultati kluba su bili slabiji, zadnjih pet utakmica smo sve dobili i napravili veliki rezultat osvajanjem četvrtog mjesta.

Juniori Dinama Juniori Dinama saznali protivnika u Ligi prvaka: Na Maksimir stiže prvak Turske divider

Ne bih se složio da je bila loša sezona, bio je jedan lošiji period Do transfera je došlo da se otvorila dobra prilika, smatrao sam da je to dobraa stepenica za mene, dobar klub i trener", rekao je pa najavio utakmicu protiv Latvije:

"Važno je pobijediti u obje utakmice i imati jedan bod više od Turske. Ostale su nam dvije teške, Turska i Wales, ali onda smo u dobroj situaciji jer igramo doma s Turskom. S ove dvije pobjede smo na korak od plasmana na Euro", rekao je.

Komentirali stanje u HNL-u

Za kraj, Majer se osvrnuo na situaciju u HNL-u i Dinamu:

"Gledao sam dvije utakmice, drago mi je zbog pobjede Dinama. Nadam se da se dižu, drago mi je da je napeto, da su Hajduk, Osijek i Rijeka dobri. Drago mi je zbog lige, ali smatram da je Dinamo najkvalitetniji", zaključio je.

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr, i to već od 20 sati sada kreće naša specijalna emisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider