Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PA I NIJE LOŠE

Evo na koga Hrvatska ide ako prođe grupu na Euru kao prva, druga ili treća

Hrvatska reprezentacija igrat će u jakoj grupi na Euru 2024. godine.

Euro 2024, Hrvatska u grupi B (Foto: Afp)

Hrvatski su navijači s nestrpljenjem čekali ždrijeb skupina za Euro 2024. koji će se sljedećeg lipnja i srpnja igrati u devet njemačkih gradova. Na kraju nije bilo previše zadovoljnih grupom B u kojoj su Španjolska, Italija i Albanija.

Bit će teško izboriti prolazak protiv dvije nogometne velesile, ali ne zaboravimo da je i Hrvatska nogometna velesila, a iako nam Španjolci nikako ne leže, Talijani su nam povijesna mušterija.

Ne zaboravimo i da se grupa na natjecanju sa 24 momčadi može proći i ako budete među najbolja četiri trećeplasirana. Sjetimo se samo Portugala 2016. godine kada su s tri remija u grupi prošli dalje te se na kraju okitili naslovom europskog prvaka.

Ždrijeb za Euro 2024 VIDEO Gaf na ždrijebu za Euro o kojem bruji internet: Glasno stenjanje ženske osobe orilo se dvoranom divider

Tko čeka Hrvatsku ako prođe grupu?

Zanimljivo je vidjeti s kime bi Hrvatska mogla igrati u osmini finala Eura. Ima nekoliko dobrih vijesti.

Jedna od njih je da je skupina B jedna od onih gdje prvoplasirani u osmini finala igra protiv nekog od najboljih trećeplasiranih. Konkretnije, nekoga iz skupina A, D, E i F.

Ukoliko Vatreni završe kao drugi u grupi, idu na drugoplasiranog iz skupine A gdje su Njemačka, Švicarska, Mađarska i Škotska.

I na kraju, ukoliko Hrvatska bude među četiri s(p)retna trećeplasirana koja idu dalje, ići će na prvu momčad skupine E ili F. Tamo su najjače reprezentacije Belgija odnosno Portugal koje su dobile možda i najlakše grupe.

Gledajući sve navedeno, nije loše osim ako kao trećeplasirani naletimo na Portugal ili možda kao drugoplasirani na domaćina Njemačku.

Jeste li zadovoljni skupinom na Euru?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider