Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Još dva mjeseca

Otvorene pozicije Vatrenih uoči Eura: Evo kakvo je stanje s glavnim hrvatskim adutima

Kakvo je stanje s našim glavnim adutima 60 dana prije starta EURA i koja su otvorena pitanja u momčadi...

Točno dva mjeseca ostala su do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Dvoboja protiv Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Kakvo je stanje s našim glavnim adutima 60 dana prije starta EURA i koja su otvorena pitanja u momčadi - donosi Saša Lugonjić.

Barcelona Stanodavac optužio bivšu zvijezdu Barcelone da je zavjese koristio kao ljuljačku za seks divider

Reprezentacija koja nam je na bolan način uzela trofej u Ligi nacija, te s kojom smo se sastajali na tri posljednja Europska prvenstva čekat će Hrvatsku u Berlinu u subotnje predvečerje 15. lipnja.

Pakleno otvaranje na Euru

Vatreni će u Njemačkoj imati pakleno otvaranje, jer Španjolska je - uz Englesku, Francusku i Njemačku - po kladionicama jedan od prva četiri favorita. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati protiv Furije?

Jasno je da će Zlatko Dalić pokušati odgovoriti Španjolcima što je moguće višim posjedom lopte i tu će krucijalna biti uloga našeg terceta Modrić - Kovačić - Brozović.

Dani Lorenzo Nogometaš kultnog kluba prodao svoj dres za 50 eura: Sada je požalio divider

Lošija forma Brozovića, od odlaska u Saudijsku Arabiju, ono je što može zabrinuti Dalića. Hrvatska pravu alternativu za Marcela nema i poboljšanje njegovih izvedbi u sljedeća dva mjeseca bit će od velike važnosti.

Budimir protiv Španjolske

Kada je u pitanju odabir napadača, kontekst utakmice - kao i sjajna forma, i to u španjolskoj ligi - u prvi plan gura Antu Budimira. Napadač Osasune uživa u sezoni karijere.

Luka Modrić na derbiju Real Madrid - Barcelona Povijesni uspjeh u Španjolskoj: Ovo se prvi put dogodilo, probijena čarobna granica divider

Trenutno je drugi strijelac La Lige sa 16 golova. Izjednačen s Bellinghamom, te samo gol iza Ukrajinca Dovbika. Uz to, Budimir u defanzivnom smislu donosi najviše od naših napadača. A, to će protiv Španjolske biti vrlo bitno.

Petković ili Kramarić protiv Albanije

Već za utakmicu s Albanijom u kojoj se od Hrvatske očekuje dominacija u igri, logičnije su opcije Petković ili Kramarić. Ono što Dalića može veseliti da su sva trojica u pravoj formi. U svim klupskim natjecanjima ove sezone Budimir i Petković postigli su po 17, a Kramarić - koji igra povučenije - 11 golova.

Hrvatski navijači Jako loša vijest za sve Hrvate koji se spremaju za Euro u Njemačkoj: Ovome se nitko nije nadao divider

Kada usporedimo ovu sezonu - koja još traje - sa sezonom i pol koja je prethodila Svjetskom prvenstvu u Kataru, jer je to prvenstvo startalo usred sezone, vidimo da je naš napadački tercet sada raspucaniji. U bitno manje utakmica.

Perišićev oporavak bio bi jackpot

Pitanje koje će biti krucijalno za ambicije Vatrenih u Njemačkoj pozicija je krila. Ivan Perišić uz Modrića je glavni igrač ove reprezentacije i njegov potpuni oporavak za EURO bio bi jackpot za Zlatka Dalića.

Dobra je vijest povratak Marka Pjace, koji se strahovito digao u dresu Rijeke, a prave stvari pokazao i na nedavnoj utakmici s Egiptom.

 

Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV, ističe:

„Vidjeti ga da je odigrao 90 minuta, da je trk i dalje moćan, da nema straha, da uklizava, da radi promjenu pravca bez ikakvih problema i ono ključno po meni: ima taj dribling u trku, jedan od rijetkih kod nas, da može rješavati situacije 1 na 1.“

Gdje Dalić vidi Gvardiola?

U posljednjoj liniji glavno je pitanje - gdje Dalić vidi Joška Gvardiola? S obzirom da branič Manchester Cityja praktično cijelu sezonu u klubu igra na poziciji lijevog beka, iako je to u Cityju koncepcijski drugačije nego u reprezentaciji, te da sam izbornik nema preveliko povjerenje u druge opcije logičnije je Gvardiola očekivati na lijevom beku.

U tom slučaju čeka nas zanimljiva borba za stoperske pozicije. Šutalo i Erlić dugo su figurirali kao prve opcije iza Gvardiola, no u Egiptu je veliki iskorak napravio prije svih Marin Pongračić.

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije, poručuje:

„Dobra je uvertira za ono što nas čeka u 6. mjesecu gdje će biti kudikamo teže sve, ali mislim da ćemo biti spremni i da imamo pravo se nadati dobrim stvarima“, zaključio je kapetan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider