Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
MNOGIMA JE PROMAKLO

Danny Makkelie već je u Rusiji sudjelovao u odluci koja nas je šokirala

Danny Makkelie nalazio se u VAR sobi tijekom finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Danny Makkelie i hrvatski igrači (Foto: Afp)

Nizozemski sudac Danny Makkelie jedno je od najspominjanijih imena danas u Hrvatskoj. Kako zbog nekih odluka, tako i zbog sudačke nadoknade u trajanja od čak osam minuta. A upravo toliko trebalo je Talijanima za izjednačujući pogodak.

Iako je on jučer po prvi put bio glavni sudac na nekom utakmici Hrvatske na velikim natjecanjima, zapravo je već prije šest godina već imao utjecaja na jednu bitnu odluku na utakmici Vatrenih. 

Bio je u VAR-u na našoj najvećoj utakmici u povijesti

Zapravo, dogodilo se to na najvažnijoj utakmici u povijesti naše reprezentacije, finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Makkelie je tada bio jedan od tri pomoćna suca u VAR sobi. Glavni je bio Talijan Massimiliano Irrati, kojem su pomagali Argentinac Mauro Vigliano i Carlos Astroza iz Čilea te upravo gore spomenuti Danny Makkelie.

Svi se dobro sjećamo kako je drugi francuski pogodak na tom susretu, ujedno pogodak koji ga je vjerojatno prelomio, postignut nakon mnogima dvojbenog igranja rukom Ivana Perišića u kaznenom prostoru.

Glavni sudac Nestor Pitana prvobitno nije pokazao na bijelu točku, ali je nakon konzultacija s VAR-om otišao provjeriti situaciju te je onda to napravio. VAR-om u kojem je sjedio i Danny Makkelie, čovjek kojeg će se u Hrvatskoj dugo pamtiti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider