Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
KOMENTAR IVICE MEDE

Dalić otkrio karte: Izbornik našao zamjenu za Modrića, a Majer šalje jasnu poruku

Hrvatska je pobijedila Sjevernu Makedoniju 3:0 u prvoj pripremnoj utakmici za Euro u Njemačkoj…

Vatreni su u prvoj pripremnoj utakmici za Euro položili ispit. Izbornik Dalić je prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom označio kao test za okršaj s Albanijom u Hamburgu. Vjerujemo da je zadovoljan viđenim.

Moglo se očekivati da neće biti briljantno jer je izbornik izveo promiješanu momčad na travnjak, sastav koji će tko zna kada sljedeći put zaigrati od prve minute, no bilo je bolje nego što smo se mogli nadati.

Junak utakmice bio je Lovro Majer. Vidi se da je u formi. Već nakon turnira u Egiptu konstatirali smo da bi mogao biti veliki hrvatski adut na Euru. To je opet potvrdio protiv suparnika koji nije neko posebno mjerilo, ali ipak se radi o solidnoj reprezentaciji.

Majer ulazi u najbolje igračke godine

Majerov majstorski slobodan udarac i filigranska akcija kod drugog gola, u kojoj su sudjelovala trojica bivših i sadašnjih Dinamovih igrača, Baturina, Petković i Majer, a koju je zaključio upravo Majer na asistenciju petom Petkovića, obilježili su utakmicu.

Domagoj Mikić, novinar Nove TV VIDEO Pogledajte reakcije navijača nakon uvjerljive pobjede Hrvatske na Rujevici divider

Protočnost lopte bila je prilično dobra, Vatreni su fino vezli i strpljivo tražili rupe u makedonskoj obrani. Bilo je nekih pogrešaka u fazi obrane, sigurno da to može biti i bolje, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu.

Sjajno se poklopilo da je Marco Pašalić postigao prvijenac za reprezentaciju baš na svojoj Rujevici. Konačno mu je upalo, i to topovski. Proparao je mrežu na oduševljenje riječke publike. Vezni red i napad koji je započeo utakmicu mogli bi, barem djelomično, nazvati postavom budućnosti Vatrenih. Naravno, zbog Martina Baturine i Majera.

Novinari su u najavama utakmice pogodili sastav, no Dalić je neznatno iznenadio pozicijski. Baturinu je povukao u sredinu, a Majera je smjestio na desnu stranu.

Lovro Majer zabio Makedoncima VIDEO Hrvatska lijepim golovima Majera i Pašalića uspješno najavila Euro 2024! divider

Naravno da se moglo očekivati da će biti rotacija i promjena. Kada je ušao Luka Sučić došlo je do taktičke rošade. Majer i Sučić zauzeli su sredinu, a Andrej Kramarić otišao je desno. Kako god, vezni red izgledao je dobro u svakoj kombinaciji jer sve su to polivalentni igrači koji mogu igrati na više pozicija bez većih problema.

Čini se da Dalić vidi Baturinu na 'osmici'

Čini se da Dalić vidi Baturinu povučenije nego što igra u Dinamu. Izbornik očito smatra, kao i neki drugi stručnjaci, da će Baturina odlaskom u inozemstvo, u neki veći europski klub, prije izgraditi karijeru na poziciji povučenijeg veznog nego klasične desetke. U prijevodu, izgleda da Dalić planira da Baturina zauzme mjesto Luke Modrića kada se kapetan odluči oprostiti, a možda ga već i na Euru bude frekventnije mijenjao.

Belichick i Dalić Hrvatski branitelji odali počast Daliću i Tucku! Slavni američki Hrvat u centru pozornosti divider

Raduje što je Ivan Perišić svoju povratničku dionicu odradio bez većih problema. Perišić svakim danom izgleda sve bolje i može se očekivati da će do početka Eura biti još bolji.

Naravno da nema mjesta za neku posebnu euforiju nakon uvjerljive pobjede protiv reprezentacije kao što je Sjeverna Makedonija. Trijumf i dosta dobra igra raduju i bude optimizam, ali treba pričekati drugu pripremnu utakmicu s Portugalom da bismo donijeli neke konkretnije zaključke. To će biti prava generalka, provjera koja će ponuditi odgovore na mnoga pitanja.

Hoće li Hrvatska prvi put pobijediti Portugal?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider