Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
SUSRET ISTINA

Dalić oprezno na Albance: "Trebamo biti strpljivi i riješiti to kvalitetom, ne zaboravimo da smo i s bodom u igri"

Izbornik je najavio utakmicu protiv Albanije.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Drugo kolo Europskog prvenstva u srijedu 19. lipnja, od 15 sati, otvorit će Hrvatska i Albanija.

Utakmica je to za koju se odmah znalo da je ona preko koje se radi velik korak prema osmini finala, a to se nije promijenilo niti nakon poraza od Španjolske.

Utakmica jednako važna kao prije početka

Tako nas ne čudi što je izbornik Dalić na konferenciji za mediji naznačio upravo to.

"Znali smo da će ova utakmici biti važna i prije samog početka turnira. Veselimo me da smo pozitivni, da nas poraz od Španjolske nije obeshrabrio. Moramo biti bolji nego prvu utakmicu. Zadovoljan sam sa svime, pripremili smo se, sve smo odradili što treba", rekao je Dalić, okrenuvši se protivniku:

"Albanija nije protivnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt s naše strane. Očekujemo tešku utakmicu protiv motiviranog i organiziranog protivnika. Moramo biti strpljivi i jako oprezni. Znamo da je nama glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji i pokušat ćemo biti bolji. Iako, nakon Španjolske je statistika pokazala da smo imali više šansi nego oni. Dakle, moramo biti bolji, moramo biti ofenzivniji. Bit će nekih promjena u sastavu, ali to ćemo odlučiti sutra. Tko god startao, taj će biti spreman i zna što nam je cilj."

"Uvijek nas stavljaju na neko začelje"

Uslijedilo je pitanje jednog stranog novinara o tome kako mnogi Hrvatsku ovdje ne vide u ozbiljnim kombinacijama za dobar rezultat, na što je izbornik malo podigao intenzitet u svom glasu.

"Sigurno nije bio lijep osjećaj, ali nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način, uvijek smo mi stavljani na neko začele, a u zadnjih šest godina smo osvojili tri medalje. Jedina momčad uz Francusku koja je to napravila. Mislim da zaslužujemo puno veći respekt od drugih", rekao je, poentiravši:

"Osvojili smo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Znam da je nakon ovog poraza dosta pesimizna, ali nadam se i dat ćemo sve od sebe da opet budemo pravi i ono što jesi. Ne brinemo što drugi govore, takvi smo kakvi jesmo. Sve smo sami napravili. Hrvatska vrijedi i bolja je nego što se govori."

Hijerarhija, zajedništvo i poštovanje

Onda je upitan i koliko mu znači hijerarhija u momčadi.

"Sve smo postigli zbog zajedništva, to je prva osnovna kvaliteta koju imamo. Drugo je poštovanje i hijerarhija. To je vladalo uvijek i sada, meni je to jako važno, a i igračima."

Napokon se netko okrenuo utakmici i tome što je potrebno napraviti da bi se došlo do rezultata.

"Strpljenje je bitno, ne smijemo izgubiti glavu i koncentraciju, moramo biti živi do kraja. Bilo bi lijepo dobro otvoriti utakmicu, no niti jednog trenutka ne smijemo ići srljati, tražiti nešto na silu. Trebamo kvalitetom i igrom doći do rezultata. Naravno da idemo po tri bod, ali i bod na igra prije zadnje utakmice. Idemo strpljivo", zanimljiva je najava.

Za kraj, jedan se novinar još jednom vratio na priču s Brunom Petkovićem i njegovim promašenim kaznenim udarcem protiv Španjolske, odnosno odlukom da puca.

"Razgovarali smo nakon toga na sastanku, ja sam razgovarao s Brunom, sve je riješeno i ne moramo to više spominjati. Bruno je važan i bitan igrač, a vidjet ćete hoće li startati. Tenzije se stvaraju bez veze, nema potrebne potencirati lošu atmosferu. Ja želim dobro raspoloženje i mir, a to imamo", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider