Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Slučaj Diarra

Dalić i HNS komentirali vruću temu koja bi zauvijek mogla promijeniti nogomet: "Svježa je presuda, ali..."

Glavni odvjetnik Suda Europske unije (CJEU) zaključio je da bi FIFA pravila o transferima mogla biti u suprotnosti s pravilima natjecanja i slobodnog kretanja ljudi.

Svijet nogometa bi se mogao naći na velikoj prekretnici nakon što je Sud Europske unije (CJEU) najavio detaljno razmatranje žalbe koju je podnio Lassana Diarra.

Bivši nogometaš Real Madrida tvrdi da je pretrpio materijalnu štetu zbog određenih FIFA-inih propisa koji reguliraju odnose između igrača i klubova. Naime, Diarra svojevremeno nije mogao potpisati za belgijski Charleroi nakon što je raskinuo ugovor s moskovskim Lokomotivom jer mu je FIFA odbila dopustiti transfer zbog neplaćenih dugova s Rusima. Igrač je kažnjen s 10 milijuna eura.

Lassana je zastupao stav da je ruska strana svoju odluku temeljila na lošoj formi i padu broja nastupa kako bi ga maknula iz momčadi. S druge strane, Lokomotiv se opravdava da je odluku donio na temelju toga što se francuski veznjak nije pojavio na nekoliko treninga.

Izađe li Diarra kao pobjednik u ovom sporu, to bi značajno moglo promijeniti budućnost nogometnih transfera i ugovora. Stoga je kolumnist gol.hr-a Ivica Medo pitao za mišljenje i izbornika Zlatka Dalića što misli o mogućoj promjeni sustava i smjeru da veliki klubovi nastoje ili smanjiti odštete za igrače ili ih ukinuti skroz.

"Nisam to pratio, ali to bi bilo samo na štetu malih klubova koji žive od prodaja, njih treba zaštititi jer ti mali klubovi na taj način preživljavaju", odgovorio je izbornik.

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak prenio je službeni stav naše krovne nogometne organizacije.

"Što se Saveza tiče i te teme, prilično je svježa presuda suda Europske unije na tu temu i trebam vidjeti kako će FIFA interpretirati to i kako će prilagoditi svoja pravila toj temi, pa će onda i Hrvatski nogometni savez vidjeti što može učiniti u tom kontekstu. Mislim da bi time bili svi na gubitku, to nije u interesu nikome, ali moramo prvo vidjeti kako će se svjetska organizacija postaviti prema tome, pa ćemo onda moći govoriti kako će se to reflektirati na naše klubove."

Zlatko Dalić Dalić otkrio tko je sve iznenada otpao: ''Nadam se da će se Kovačić što prije vratiti i da će sve biti u redu'' divider

Mario Zebec Skomina komentirao najveću sudačku pogrešku kola: "Zebec je trebao čekati i vidjeti rasplet" divider

Matia Barzić Gutierrez Rođeni je Španjolac, ali ovaj 190 cm visoki Madriđanin predstavljat će Hrvatsku: ''Sretan sam'' divider

Anthony Kalik Osporavani hajdukovac zabio gol nakon lijepe akcije pa poručio: "Hvala k....!" divider

Dajaku, Livaja, Rakitić, Uremović, Prpić i Kalik Rakitić se oglasio nakon prvijenca, jedna stvar ga je posebno oduševila: "To jednostavno nije normalno" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX
Najveća faca hrvatskog nogometa danas slavi. Neka mu je rođendan sretan kao dan legendarnog Goranovog dočeka nakon osvajanja Wimbledona... ✅️🇭🇷🥳
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX