Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik pohvalio domaćine

Dalić: "Armenija igra dobro, ali mi smo osvajači svjetske bronce. Modriću nemam što reći"

Hrvatska je zasjela na prvo mjesto skupine D s deset bodova.

Zlatko Dalić (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić održao je press-konferenciju nakon utakmice Armenije i Hrvatske (0:1) u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024.

Nakon visoke pobjede protiv Latvije (5:0) na Rujevici, Vatreni su minimalnim rezultatom slavili u Erevanu i tako zasjeli na prvo mjesto skupine D s deset bodova:

"Želim čestitati svojoj momčadi na tri boda. Uglavnom smo igrali s inicijativom, imali smo prednost, no armenska reprezentacija nas je natjerala da propustimo puno šansi", rekao je izbornik pa se osvrnuo na predstavu domaće momčadi:

Perišić i Modrić Dominacija senatora: To raduje, ali i zabrinjava. Mlade snage moraju se zamisliti divider

"Borili su se do kraja, pokazali su dobar, agresivan nogomet. U svakom slučaju, mi smo iskusna momčad, uspjeli smo sačuvati vodstvo od 1:0, ali pobjeda je najvažnija. Iskustvo nam je pomoglo da dobijemo ovu utakmicu. Nadam se da ću Armeniju vidjeti na Euru, igraju jako dobar nogomet, ali mi osvajači bronce na Svjetskom prvenstvu i viceprvaci iz Rusije".

Daliću su se svidjela dva igrača iz Armenije, no tvrdi da je najbolji bio golman Čančarević:

Tučnjava na stadionu VIDEO Pogledajte brutalnu tučnjavu hrvatskih i armenskih navijača, jedna osoba u bolnici divider

"Svidio mi se Ivu, odradio je puno posla u sredini terena. Tikinzyan je ostavio sjajan dojam, od njega je prijetila velika opasnost. Za mene, najbolji igrač na ovoj utakmici je bio vaš golman, koji je zaustavio sjajne udarce".

Za kraj izbornik se posebno osvrnuo na Marcela Brozovića i kapetana Luku Modrića:

"Brozović je pokretačka snaga naše momčadi. Imamo jake dobre igrače, kao što su Modrić, Brozović i ostali. Mislim da su oni najbolji igrači na svijetu u veznom redu, a Modriću nemam što posebno za reći prije utakmice, on je jedan od najboljih na svijetu", zaključio je Dalić i zahvalio domaćinima na svemu.

Što kažete na rujanski ciklus Vatrenih?

Ukupno glasova:


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider