Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Čeka nas ludilo

Berlin gori: Bit će ludnica, pada rekord! Nemoguće postaje moguće

Hrvatski navijači sutra će napuniti Olimpijski stadion u Berlinu…

Hrvatski navijači (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

U Berlin pristižu hrvatski navijači sa svih strana svijeta. Vrijeme je loše, kiša pada, ali restorani i barovi su puni.

Prema svemu sudeći sutra će pasti rekord na utakmici Hrvatske i Španjolske koji je postavljen na posljednjem finalu Lige nacije upravo protiv Španjolske. Na De Kuipu se prošle godine okupilo oko 35 tisuća hrvatskih navijača i na taj je način srušen rekord koji je stajao od 2006.

Postavljen je baš na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Hrvatska je otvarala Mundijal s Brazilom, tih dana u Berlinu je vladala prava ludnica, pričalo se da je u glavni grad Njemačke stiglo oko 100 tisuća Hrvata.

Jasno, nisu svi mogli na stadion, ali trećina je uspjela dokopati se ulaznica. Bio sam na toj utakmici i dobro se sjećam da smo na novinarskim mjestima mjerili i računali. Zaključak je bio da se na tribinama skupilo više od 30 tisuća hrvatskih navijača. Do tada ih nikada više nije bilo na utakmicama hrvatske reprezentacije u inozemstvu.

Taj je rekord pao prošlog ljeta u Rotterdamu, a sada bi Berlin opet mogao vratiti primat. Opet se kalkulira da je u njemačkoj prijestolnici oko 100 tisuća hrvatskih navijača, no ovaj put puno je veća mogućnost doći do ulaznice.

Španjolci nisu poznati po tome da u velikom broju prate svoju reprezentaciju na inozemnim putovanjima, to su pokazali u finalu Lige nacija, a čini se da ni Nijemci nisu odveć zainteresirani za nogomet kao što je to nekoć bilo. Posebno ne u Berlinu.

Protiv Španjolske pada rekord

Osim toga, svemirski Brazil s Ronaldom, Ronaldinhom, Adrianom, Kakom, Cafuom, Robertom Carlosom i ostalim brazilskim asovima bio je puno veći mamac za neutralne promatrače.

Ukratko, gotovo je sigurno da će rekord pasti, samo je pitanje do koje brojke će se popeti. Trebao bi prijeći 40 tisuća, a lako je moguće da bude čak 50 tisuća hrvatskih navijača. Ono što je do prije 10-20 godina izgledalo nemoguće postaje itekako moguće.

Službeni kapacitet Olimpijskog stadiona je 71 tisuća. Taj podatak stoji na UEFA-inoj stranici.

Imajući u vidu da mnogi građani Berlina ne gledaju ni njemačku reprezentaciju, takav smo dojam stekli u ovih dva-tri dana koliko smo u Berlinu i gotovo da nismo vidjeli nikoga u dresovima njemačke reprezentacije, teško da će se lomiti zadržati ulaznice za utakmicu Hrvatske i Španjolske.

Lako je pretpostaviti da će mnoge završiti u rukama hrvatskih navijača. Znamo da se znaju snaći, po tome su nadaleko poznati.

Tko će slaviti u subotu?

Ukupno glasova:

Mateo Kovačić protiv Španjolske Vatreni okršaj u Berlinu: Ovo su udarne postave Hrvatske i Španjolske, ima promjena divider

Milan Stjelja, novinar Nove TV VIDEO Zbog Hrvatske propješačio tisuću kilometara: "Četiri, pet dana me pratila kiša, poplava, ali..." divider

Zlatko Dalić Izbornik Dalić odlučno pred Španjolsku: "Nema opravdanja, jaki smo i idemo pobijediti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider