Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
IDEMO JAKO!

Izbornik Dalić odlučno pred Španjolsku: "Nema opravdanja, jaki smo i idemo pobijediti"

Utakmicu otvaranja Eura, kao što je i prigodno, najavili su izbornik i kapetan.

Izbornik Zlatko Dalić uzeo je riječ nakon kapetana Modrića i najavio sutrašnji okršaj sa Španjolskom na otvaranju Eura u Njemačkoj.

Španjolci su opet prvi postavljali pitanja.

Dani Olmo je izjavio da Hrvatska uvijek sa srcem i ima veliki motiv, ali i da ima veliku kvalitetu.

Bod je dobar, ali se nikoga ne bojimo

"Temeljni je ključ kvaliteta, a svakako i motiv. Hvala Olmu za takve riječi. Jako ga poštujem, žao mi je da nije kod nas u reprezentaciji."

Biste li bili zadovoljni remijem?

"Dobili smo najjaču skupinu. Naravno da je start važan. Sjetimo se Katra i boda koji smo osvojili protiv Maroka koji se kasnije pokazao važnim. Respektiramo Španjolsku, ali mi se nikoga ne bojimo i pokušat ćemo pobijediti."

Bili ste na utakmici Hrvatske i Brazila u Berlinu 2006. Sjećate li se atmosfere i možemo li sutra očekivati nešto slično? Je li ovo najjača hrvatska momčad u vašoj eri po dužini klupe?

"Točno je, bio sam na toj utakmici. Bila je sjajna atmosfera, sjedio sam kod semafora i navijao kao i svi drugi. Očekujem da će i sutra biti tako. Imamo kvalitetu i zajedništvo. Imamo dobra rješenja na klupi, veseli me da se Perišić vratio, sve je bolji i bolji. Imamo 15-16 igrača koje u svakom trenutku možemo ubaciti u igru. Imamo jak kadar, tko god uđe, igra neće pasti."

Najveće opasnosti od Yamala i Williamsa

Kako ocjenjujete sezonu Joška Gvardiola? Imao je malih problem sa žuljevima…

"Joško je odigrao sjajnu sezonu u Manchester Cityju. On je sposoban napraviti dobre stvari, ima kvalitetu, ima energiju. Bit će spreman za utakmicu. Nadam se da će uz pomoć suigrača zaustaviti Yamala i Williamsa."

Je li Španjolska promijenila igru u odnosu na raniji stil? Što je rješenje za njezinu igru?

"Posjed je oduvijek velika kvaliteta španjolskih momčadi. Ipak je došlo do male promjene, više nije lopta toliko kod njih. Rješenje je da čuvaš loptu i radiš ono što oni ne vole."

Nemamo se želju osvećivati

Sanja li Hrvatska osvetu…

"Mi nemamo želju da se bilo kome osvećujemo. Oni su bili bolji od nas na Euru, zaslužili su proći dalje, i to je to. U Ligi nacija pobijedili su na penale, no tu smo mogli i mi slaviti. Nemamo želju za osvetom, ali želimo pobijediti."

Kako La Roja igra danas, a kako je igrala nekoć?

"Španjolska sada igra okomitije i brže. Prije je više držala loptu i tako iscrpljivala suparnika. Dakle, postoje razlike."

Jeste li razriješili sve dileme što se tiče sastava?

"Već odavno. Ali imamo široku klupu, možemo uvijek računati da netko uđe i podigne ritam. Nemam se pravo žaliti ni na što, jaki smo, moram biti zadovoljan. Nema opravdanja, idemo sutra istrčati, odigrati što bolje i pokušati pobijediti", zaključio je izbornik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider