Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
objasnili zašto to rade

Torcidin performans na Lučkom: Plaćali u kovanicama i stvorili gužvu

Dio pripadnika Torcide odlučio se na jednu vrstu prosvjeda na ulazu u Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Par sati uoči početka derbija na Maksimiru dio je pripadnika Torcide na izlazu s autoceste na Lučkom napravila gužvu. Naime, kolona vozila s navijačima Hajduka stvorila je još veću kolonu jer su plaćali cestarinu u kovanicama.

Zbog toga se, ali i nesreće na zagrebačkoj obilaznici, na Lučkom čekalo više od uobičajenog, a na ovaj su se performans odlučili iz protesta na posljednja događanja u hrvatskom nogometu i slučaja Soudani.

''Torcida je danas još jednom ukazala na probleme i nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Pasivnost onih koji mogu riješiti ovaj problem znači da podržavaju ovakav HNS i ljude koji trenutačno vode hrvatski nogomet, a to je situacija s kojom se Torcida i navijači Hajduka ne mogu pomiriti. Dosta nam je praznih obećanja lokalnih i svih drugih političara koje možemo čuti pred svake izbore. To nas više ne zanima i ne zadovoljava. Dok ne vidimo konkretan promjene nastavit ćemo s nizom ovakvih akcija, pred nama su lokalni izbori, turistička sezona i niz događaja. Ideja imamo dovoljno'', rekao je za Dalmatinski portal glasnogovornik Torcide Damir Gruić.

Ovakva će vrsta prosvjeda sigurno naljutili one koji su se u gužvi našli, no navijači su već nekoliko puta rekli kako se putem državnih institucija promjene u domaćem nogometu očito ne mogu rješavati pa su nepopularnim akcijama nekoliko puta pokušavali skrenuti pozornost cijele javnosti.

Treba reći i kako su se kolone na autocesti oko Zagreba stvarale i zbog prometne nesreće kod čvora Lučko (A3) na 20. kilometru u smjeru zapada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider