Automoto
SPORTOVI
Automoto
Opravdalo očekivanja

VIDEO Utrka u Las Vegasu prepuna uzbudljivosti: Osvajač imao sudar, Norris završio u barijerama

Vozač Red Bulla Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Vegasa.

Max Verstappen (Foto: Afp)

Max Verstappen pobjednik je prve utrke VN Las Vegas. Utrka u koju je uloženo mnogo novca i koja se pompozno najavljivala opravdala je očekivanja te se pokazala kao jedna od najzanimljivijih ove sezone.

Poslije Nizozemca kroz cilj je kao drugi, nakon pretjecanja u zadnjem krugu, prošao Charles Leclerc u Ferrariju ispred drugog vozača Red Bulla Sergija Pereza.

Iako je na kraju slavio Max Verstappen našao se u velikim problemima u 25. krugu utrke kada se sudario s vozačem Mercedesa Georgeom Russellom. Sve je započelo Russellovim prestizanjem Saineza kojeg je potom i Verstappen zaobišao.

Dvojac se našao jedan uz drugoga u jednom zavoju kada je Verstappen uzeo drugačiji luk od Russella te ga pretekao s unutarnje strane. Russell se pokušao vratiti i tu je došlo do sudara. Njihov sudar primorao je izlazak sigurnosnog automobila na stazu.

Video Verstappenovog i Russellovog sudara možete pogledati OVDJE.

Nije to bio jedini incident na stazi u Las Vegasu. Naime, vozač McLarena Lando Norris odmah na samom početku utrke, u trećem krugu, izvrtio se na stazi i završio u zaštitnim barijerama te je tako svoju utrku okončao prije vremena.

Njegovo izlijetanje pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider