Automoto
SPORTOVI
Automoto
TREBA BITI OPREZNIJI

VIDEO Fotoreporter na WRC-u u Hrvatskoj za pola sekunde izbjegao fatalnu tragediju

Nevjerojatna scena dogodila se već na zagrijavanju WRC Croatia Rallyja, gdje je jedan fotoreporter doslovno za djelić sekunde spasio živu glavu.

Scena sa shakedowna (Foto: screenshot (Rallytourist YouTube))

Vjerujemo da su se svi prisutni u trenutku zamrznuli kad je jedan fotoreporter tijekom jučerašnjeg shakedowna WRC Croatia Rallyja, koji se vozio na Okiću, odlučio pretrčati cestu u trenutku kad su svi bili svjesni da nailazi vozilo.

Iz snimke koja je objavljena na YouTube kanalu rallytourist, koji vode reli entuzijasti na način da snimaju svoje kadrove s utrka, možemo vidjeti spomenutu scenu.

Svi moraju biti na oprezu tijekom relija

Naime, iako se netom prije nego je pretrčao cestu čuo zvuk zviždaljke, što je znak da dolazi automobil, fotoreporter je odlučio pretrčati cestu.

Koliko je bio blizu fatalnom ishodu, možete vidjeti sami. Zapravo, nećemo ništa pretjerati ako kažemo da je presudilo doslovno pola sekunde.

Vjerojatno je reporter sam svjestan što je napravio, posebno ako je pogledao ovu snimku.

Pridržavajte se pravila i sve će biti u redu

No, svakako vrijedi dodati kako ovo nije scena karakteristična za Hrvatsku, odnosno da se tako nešto događa uglavnom na reli utrkama u cijelom svijetu, unatoč svim mjerama opreza i detaljnim uputama svima koji utrkama prisustvuju.

Upute i pravila za ovakvo sportsko natjecanje su jasno komunicirana od organizatora te se i mi pridružujemo pozivu na oprez svih sudionika. Ovakve snimke autori prvenstveno objavljuju kako bi osvijestili gledatelje.

Uživajte u reliju, ali i slijedite upute, za vlastitu, ali i sigurnost svih ostalih. Navijača je puno, a vidjeli smo da se znaju jako dobro zabaviti pridržavajući se svih pravila.

Što se tiče relija, nakon polovice prvog pravog natjecateljskog dana, u vodstvu je Thierry Neuville, mnogima najdraži vozač koji vjeruje kako je ovo napokon njegova sezona. Naime, Belgijac je čak pet puta u karijeri bio svjetski viceprvak, a titulu još uvijek čeka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider