Automoto
SPORTOVI
Automoto
Hat-trick Španjolaca

Mir slavio na Velikoj nagradi Europe i došao na korak od naslova prvaka u kraljevskoj klasi

Mir je deveti različiti pobjednik u ovoj sezoni, a trijumf mu je donio povećanje prednosti u ukupnom redoslijedu na 37 bodova, dvije utrke prije kraja sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski 23-godišnji motociklist Joan Mir (Suzuki) došao je do svoje prve pobjede u najsnažnijem MotoGP razredu slavljem na Velikoj nagradi Europe voženoj u nedjelju na stazi u Valenciji, čime se približio i osvajanju naslova svjetskog prvaka.

U uzbudljivoj završnici Mir je slavio ispred sunarodnjaka i momčadskog kolege Alexa Rinsa (+0.651 sekunde). Treći je ciljem prošao još jedan Španjolac Pol Espargaro (KTM) s nešto više od sekunde zaostatka (+1.203).

Mir je deveti različiti pobjednik u ovoj sezoni, a trijumf mu je donio povećanje prednosti u ukupnom redoslijedu na 37 bodova, dvije utrke prije kraja sezone. Španjolac vodi sa 162 boda, a na diobi drugog mjesta su Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) i Alex Rins sa 125 bodova.

Quartararo je utrku u Valenciji završio na osmom mjestu, a sedmi je bio Maverick Vinales (Yamaha) koji je četvrti ukupno sa 121 bodom.

Za tjedan dana će se motociklisti na istom motodromu boriti za nove bodove, a na rasporedu je Velika nagrada Valencije, na kojoj Joan Mir može osigurati naslov svjetskog prvaka uspije li završiti na bilo kojem mjestu pobjedničkog postolja.

Zadnja utrka će biti vožena 22. studenoga na stazi u Portimau za Veliku nagradu Portugala.

VN Europe - MotoGP:

1. Joan Mir (Špa/Suzuki) 41:37.297 minuta
2. Alex Rins (Špa/Suzuki) +0.651
3. Pol Espargaro (Špa/KTM) +1.203
4. Takaaki Nakagami (Jap/Honda) +2.194
5. Miguel Oliveira (Por/KTM) +8.046
...

Ukupan redoslijed (12/14)

1. Joan Mir (Špa/Suzuki) 162 boda
2. Fabio Quartararo (Fra/Yamaha) 125
3. Alex Rins (Špa/Suzuki) 125
4. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 121
5. Franco Morbidelli (Ita/Yamaha) 117
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider