Automoto
SPORTOVI
Automoto
stigao u elitu

Službeno: Schumacherov sin ulazi u Formulu 1! "Jednostavno nemam riječi"

Nakon oca Michaela i strica Ralfa, Mick postaje treći Schumacher u Formuli 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mick Schumacher (21), sin sedmerostrukog prvaka Michaela Schumachera, sljedeće godine ulazi u Formulu 1 kao vozač Haasa.

Momčadski kolega bit će mu još jedan novak Nikiza Mazepin. Ranije ove sezone američka momčad objavila je da neće produžiti ugovor Kevinu Magnussenu i Romainu Grosjeanu, vozaču koji je doživio stravičnu nesreću na posljednjoj utrci.

Schumacher je trenutačno vodeći u Formuli 2 s dobrim šansama za osvajanje naslova. Uoči posljednje utrke ima 14 bodova prednosti nad drugoplasiranim.

"Vrlo mi je drago da mogu potvrditi Micka Schumachera kao člana naše vozačke postave za sljedeću sezonu i veselim se što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u našu momčad. Čvrsto vjerujem da je svojim nastupima u Formuli 2 zaslužio priliku za prelazak u Formulu 1", rekao je šef momčadi Guenther Steiner.

"Činjenica da ću biti na gridu Formule 1 sljedeće sezone čini me nevjerojatno sretnim i jednostavno nemam riječi. Želio bih zahvaliti Haas F1 momčadi, Scuderiji Ferrari i Ferrarijevoj vozačkoj akademiji jer vjeruju u mene. Također, želim istaknuti i ljubav prema roditeljima jer znam da njima dugujem sve", rekao je.

gol expired U Madridu opet traže novog trenera Reala: Povratak legende ili najbolji slobodni trener? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider