Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Težak trenutak"

Povodom tragične smrti Craiga Breena u Hrvatskoj oglasila se i Međunarodna automobilistička federacija

Craig Breen je bio iskusan reli vozač iz Irske, sin irskog državnog reli prvaka, koji se s devet godina počeo baviti kartingom, a sa 17 relijem.

FIA (Foto: Afp)

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) izrazila je sućut obitelji poginulog irskog relijaša Craiga Breena koji je stradao u Hrvatskoj tijekom treninga uoči Croatia Rallyja.

"U ime Međunarodne automobilističke federacije (FIA), želim izraziti našu iskrenu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena nakon njegove smrti tijekom testne vožnje u Hrvatskoj. Naše misli i molitve su s njegovim voljenima i cijelom rally zajednicom u ovom teškom trenutku", izjavio je predsjednik Mohammed Ben Sulayem.

Oglasio se i Hyundai Motorsport za koju je 33-godišnji Breen vozio.

"U Hyundai Motorsport timu duboko smo ožalošćeni što moramo potvrditi da je vozač Craig Breen izgubio život u nesreći na treningu u Hrvatskoj. Suvozač James Fulton je neozlijeđen u incidentu koji se dogodio tijekom dana. Hyundai Motorsport upućuje najiskreniju sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i brojnim navijačima. U ovome trenutku nećemo davati dodatne izjave", poručili su.

Craig Breen je bio iskusan reli vozač iz Irske, sin irskog državnog reli prvaka, koji se s devet godina počeo baviti kartingom, a sa 17 relijem.

Brzo je napredovao kroz razne serije, a već 2012. je sudjelovao je na S-WRC prvenstvu. Tijekom karijere osam puta se penjao na pobjedničko postolje relija za SP, posljednji put u veljači ove godine kada je zauzeo drugo mjesto u Švedskoj.

Pobijedio je i na 30 brzinskih ispita na relijima WRC-a. Breen je ove godine trebao treći put nastupiti na WRC Croatia Rally natjecanju. 2021. godine zauzeo je osmo mjesto, a prošle godine četvrto. U Zagreb je kao vozač Hyundai Motorsport tima došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne lanjske utrke u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider