Automoto
SPORTOVI
Automoto
UŽASNE VIJESTI

Velika tragedija u Zagorju: Vozač relija Craig Breen poginuo na WRC testiranju!

Poginuo je Craig Breen. Velika tragedija dogodila se na WRC testiranju u Starom Golubovcu.

Galerija Craig Breen Poginuo Craig Breen Poginuo Craig Breen +6 Craig Breen

Najgoru moguću uvertiru dobilo je ovogodišnje izdanje WRC Croatia Rallyja 2023, koje će se održati od 20. do 23. travnja u pet hrvatskih županija.

Poznati irski vozač relija i član momčadi Hyundaija Craig Breen (33) poginuo je danas na testiranju na dionici između Starog Golubovca i Lobora, potvrdila je njegova WRC momčad.

''Hyundai Motorsport u dubokoj žalosti javlja kako je vozač Craig Breen poginuo u nesreći na testiranju za Croatia Rally. Srećom, suvozač James Fulton prošao je bez ozljeda u nesreći koja se dogodila malo poslije podneva po hrvatskom vremenu. Hyundai Motorsport šalje najdublju sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i obožavateljima. Ovo će biti jedini komentar koji ćemo dati po ovom pitanju", objavila je službenim kanalima momčad Hyundai Motorsport, za koju je irski vozač nastupao.

Poginuo Craig Breen Poginuo Craig Breen (Foto: Zagorje International/Pixsell)

Kobna nesreća dogodila se u 12:40. Hyundai kojim je upravljao Breen sletio je s ceste i udario u drvenu ogradu. Njegov suvozač nije ozbiljnije ozlijeđen.

Breen je prošle godine na WRC Croatia Rallyju završio na vrlo dobrom četvrtom mjestu, a na kraju sezone bio je ukupno sedmi vozač WRC-a.

Craig Breen Craig Breen (Foto: Afp)

Tko je Craig Breen?

Craig Breen je irski vozač relija koji vozi za tim WRC Hyundai. On je sin Raya Breena, državnog prvaka Irske u reliju. Karijeru je započeo u kartingu, a od 2009. godine posvetio se reliju.

2011. godine stigao je na WRC akademiju osvojivši naslov u Fiesti R2 nakon pobjeda u Njemačkoj i Britaniji, a iduće sezone osvojio je SWRC naslov u Fiesti S2000 nakon četiri pobjede u kategoriji.

WRC Croatia Thierry Neuville WRC Croatia Rally 2023: Raspored, etape, karte i lokacije divider

2016. godine dobio je priliku natjecati se na najvišoj razini WRC-a vozeći Citroen DS 3 WRC na odabranim stazama za Abu Dhabi Total World Rally Team. Tu je priliku sjajno iskoristio, posebno u Finskoj, gdje je osvojio izvanredno treće mjesto.

Nagrađen je tvorničkim ugovorom za Citroen i osigurao je najbolji plasman u karijeri – drugo mjesto u Švedskoj 2018. godine, ali izgubio je mjesto u momčadi na kraju sezone.

No kasnije je opet dobio priliku i vozio WRC 1 te je opet postigao sjajne rezultate, među kojima je i onaj prošle godine u Hrvatskoj.

Prije 11 godina također imao strašnu nesreću

Breen je već imao tešku nesreću 2012. godine, u kojoj je poginuo njegov suvozač Gareth Roberts na reliju u Targa Floriju. Tadašnja nesreća dogodila se u devetoj etapi relija, kad je njihov Peugeot 207 sletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Dio ograde probio je vozilo na desnoj, suvozačkoj strani i na mjestu usmrtio Robertsa, dok je Breen čudesno prošao bez ozljeda.

Poginuo Craig Breen Poginuo Craig Breen (Foto: Zagorje International/Pixsell)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider