Automoto
SPORTOVI
Automoto
POTVRĐENA I IDUĆA GODINA

Organizator WRC Croatia Rallyja: "Imamo dva puta manji budžet od drugog najmanjeg, a najproduktivniji smo"

Glavni organizator WRC Croatia Rallyja je, tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV, najavio ovogodišnju utrku.

Ovogodišnji WRC Croatia Rally je ispred nas. U četvrtak od 18 sati i 30 minuta, ceremonijalnim startom, prvi će automobili službeno krenuti u utrku.

WRC Croatia Thierry Neuville WRC Croatia Rally 2023: Raspored, etape, karte i lokacije divider

Tom prigodom, Dnevnik Nove TV ugostio je Danijela Šaškina, bivšeg sjajnog vozača, a danas predsjednika organizacijskog odbora ovog spektakla. 

Dolaze svi najbolji, Hyundai ostaje u utrci

Prva tema bila je nezaobilazna, a to je tragedija Craiga Breena, koja je svakako obilježila ovogodišnju utrku, što god da se na njoj dogodi. Njegov tim Hyundai ipak će sudjelovati, a otkrio je Šaškin kako u pitanju nije bio samo njihov nastup nego i cijeli reli.

"Sve su opcije uzete u obzir, i mi smo čak razmišljali o prebacivanju na jesen, no to nije bila opcija. U razgovoru sa svim sudionicima je odlučeno da se nastavi jer to bi bila i njegova želja", otkrio je Šaškin, još se kratko osvrnuvši onome to se dogodilo:

"Ovo je najčudnija nesreća jer nije bila neka posebna brzina, auto je čitav. Dogodila se nešto potpuno nepredvidivo. Najčudnija nesreća s tako kobnim rezultatom u 50 godina WRC-a."

Onda se okrenuo ovogodišnjoj utrci i najavama, posebno nakon što je potvrđena i posljednja neizvjesnost, nastup Sebastiana Ogiera.

"Kreću opet neke normalne najave. Ogier i Neuville su najavili napad na pobjedu. Mislim da tu šanse ima i Rovanpera, ali naš reli je težak i nepredvidiv, tako da je teško procijeniti. Iskusniji vozači svakako imaju veću prednost. Navijam za Neuvillea, on je zaslužio nakon što je dva puta kiksao, neka bude treća sreća. Vječni drugi, sjajan dečko humanitarac, donirao je i novce u Hrvatsku. Pošten dečko iz radničke obitelji", otkrio je.

Najmanji budžet u cijelom WRC-u

Ove godine postoji i nešto novo:

"Imamo novi brzinski ispit Ravna gora - Skrad. Lokalna ekipa se jako dobro pripremala, bit će zanimljivo. Na taj način što smo rastegli utrku, mislim da smo napravili da je jako teško sve istaktizirati. Mislim da smo najteže cestovna utrka u WRC-u."

Za kraj, upitan je znamo li već sada hoće li WRC doći u Hrvatsku i iduće godine. Onda nas je razveselio s tom vijesti, a i otkrio jednu za Hrvatsku toliko realnu i neizbježnu činjenicu.

"FIA i WRC promotor nas žele u kalendaru. Ovo što radimo je priznato vani, vidjeli su da znamo što radimo. Mi imamo potpisan ugovor za 2024. Nudi nam se ugovor za 2025. godinu, ali čekamo još Vladu Republike Hrvatske da nam produži ugovor, odnosno jamstvo od milijun eura godišnje.

Nadamo se da će nam to povećati jer sve je poskupjelo, a mi i dalje radimo s istim budžetom kao 2021. Nanizalo se svega i svačega. Nadamo se da ćemo nakon ove nesreće proći bez problema i da će nam zasjati sunce. Radimo s dva i pol puta manjim proračunom od drugog najmanjeg, dakle najproduktivniji smo s najmanje novaca", završio je najavu vjerujemo još jednom sjajnog relija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider