Automoto
SPORTOVI
Automoto
Tragična smrt

Napokon se oglasila i momčad: Craig Breen u Hrvatskoj je poginuo uz ogromnu dozu nesreće!

Craig Breen, vozač Hyundai Motorsporta, poginuo je na testnoj vožnji pred WRC Croatia Rally 2023.

Craig Breen (Foto: Afp)

Craig Breen, irski vozač relija, poginuo je na mjestu nakon što je stup ograde upao u kabinu automobila na testnoj vožnji pred WRC Croatia Rally, otkrila je njegova momčad Hyundai Motorsport.

"Uvjeti na cesti bili su skliski, a automobil je relativno malom brzinom skliznuo s ceste i udario u drvenu ogradu. Stup s ograde upao je u kabinu kroz prozor s vozačeve strane", izjavio je šef momčadi Cyril Abiteboul na konferenciji za medije u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Prema preliminarnim informacijama, pilot je odmah preminuo, rekao je Abiteboul. Iz momčadi su poručili kako Hyundai Motorsport i FIA rade zajedno na pregledu svih aspekata incidenta.

James Fulton i Craig Breen Oglasio se suvozač tragično stradalog Breena: Oprostio se kratkom, ali dirljivom porukom divider

"Koliko se može utvrditi, nije bilo problema s bilo kojim elementom automobila, gumama ili sigurnosnom opremom. Lokalna policija dovršila je izvješće na mjestu događaja", dodao je Abiteboul.

Breenov suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u nesreći.

Održan sprovod za irskog vozača

"Fulton je ostao neozlijeđen u nesreći i naša srca su uz njega. Činimo sve što možemo kako bismo podržali Jamesa u ovom trenutku", istaknuo je Abiteboul.

Breenov sprovod održan je u utorak u njegovu rodnom gradu Waterfordu.

"Craig je jučer položen na posljednji počinak i bilo je to vrlo emotivno vrijeme za sve nas. Emocije su još uvijek snažne i došlo je do nevjerojatnog izljeva tuge za Craigom, koji je bio nevjerojatna osoba, kao timski kolega, natjecatelj i prijatelj", naglasio je šef momčadi.

Breenov reli-automobil vodio je ožalošćene prema crkvi, a misa je prikazana na velikom ekranu. Breenov lijes je unesen, ogrnut irskom trobojnicom, uz zvuk hit-pjesme Yellow pop-benda Coldplay, dok je kasnije svirala Chasing Cars grupe Snow Patrol. Na lijesu je bila slika Craiga kao dječaka u go-cartu, postavljene su njegova kaciga, rukavice te kutija omiljenog čaja.

Hyundai potvrdio nastup na Croatia Rallyju

Hyundai Motorsport prije dva dana potvrdio je kako će nastupiti na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju, i to s dvije posade. Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.

"U našoj jedinici ima knjigu sućuti, svi ste pozvani da se upišete, a to ćemo podijeliti s njegovom obitelji. Odat ćemo počast i njegovim irskim korijenima. Craig je bio divna osoba, kao što je i cijela njegova obitelj", naglasio je Francuz.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak, 20. travnja, i cilj 23. travnja u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider