Automoto
SPORTOVI
Automoto
može li uzbudljivije?

U čudesnoj završnici utrke Talijan slavio unatoč "luđačkom" potezu Marqueza

Talijanski motociklist Andrea Dovizioso pobijedio je po treći put u sezoni Svjetskog prvenstva MotoGP-ja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrea Dovizioso (Ducati) pobjednik je 11. utrke Svjetskog prvenstva MotoGP-ja, nakon što je u ludoj završnici slavio ispred aktualnog prvaka Marca Marqueza (Honda). Talijan je slavio na Velikoj nagradi Austrije, na stazi Red Bull Ring u Spielbergu.

Nakon prvih 10-ak krugova čak sedmorica motociklista bila su u razmaku od svega par sekundi i u kombinaciji za pobjedu. No onda su se u završnici odvojili Dovizioso, Marquez i Dani Pedrosa, a potom samo prvo spomenuta dvojica.

Dovizioso i Marquez ušli su u posljednji klub s manje od sekundom razmaka, a iz boksa španjolskog vozača su javili da je treći sektor njegova šansa za prolazak pored Doviziosa. Posljednji sektor staze ima nekoliko zavoja, što više pogoduje Hondi, dok su u prva dva dijela dominantnije ravnine na kojima je Ducati nedohvatljiv.

Marquez je na silu išao preteći Doviziosa u posljednjem zavoju i umalo je prouzročio sudar s kojim bi obojica ispustila bodove. Nakon što je neokrznut izašao iz Marquezova "luđačkog" poteza, Talijan je jasno dao do znanja Španjolcu što misli o njegovom potezu.

Doviziosa je upisao treću ovosezonsku pobjedu, ali je u ukupnom poretku skočio na drugo mjesto. Preskočio je Vinalesa, te je sada odmah iza aktualnog svjetskog prvaka Marqueza. 

Pedrosa je na kraju osvojio treće mjesto, a Doviziosov kolega iz momčadi Jorge Lorenzo četvrto. Nakon njih smjestile su se čak tri Yamahe, a najbolja je bila tvornička koju vozi Johann Zarco. Maverick Vinales bio je šesti, a Valentino Rossi tek sedmi!

U ukupnom poretku vodeći je i dalje Marquez, a slijede Doivizioso, Vinales, Rossi i Pedrosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider