Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Ako ne pozelenim..."

Uskoro u novoj ulozi: Martin Sinković prihvatio izazov uoči velikog spektakla

Uloga suvozača izuzetno je bitna u Svjetskom reli prvenstvu, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko dana nakon osvojene pete titule veslačkog prvaka Europe, pred Martinom Sinkovićem novi je izazov, vožnja u WRC automobilu pokraj jednog od najvećih reli talenata današnjice.

Zlatni olimpijac i šesterostruki veslački prvak svijeta, Martin Sinković u talijanskom Vareseu s bratom Valentom sezonu je prošlog vikenda otvorio idealno - osvojenim zlatom na Europskom prvenstvu.

Sad ga čekaju nova velika uzbuđenja. Naime, legendarni hrvatski veslač imat će priliku provozati se u WRC verziji Ford Fieste i okušati u ulozi suvozača juniorskom prvaku svijeta, Francuzu Adrienu Fourmauxu.

"Puno ljudi nam je reklo da smo na Europskom prvenstvu veslali kao da imamo motor u čamcu, a ja ću sada napokon iskusiti kako izgleda sport koji stvarno pokreću motori", kaže mlađi brat Sinković koji je s oduševljenjem prihvatio ovaj izazov.

Uloga suvozača izuzetno je bitna u Svjetskom reli prvenstvu, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja.

Ova dva Red Bullova sportaša koje povezuje zajednička strast prema utrkivanju jedva čekaju susresti se i udružiti snage, a Martin se nada kako će nakon reli jurnjave dobiti priliku za revanš u vlastitom sportu.

"Ako uspijem izdržati vožnju u njegovom autu bez da pozelenim, volio bih da se Fourmaux okuša sa mnom u čamcu", poslao je Sinković izazov 25-godišnjem automobilistu za kojeg se vjeruje da bi u budućnosti mogao nastaviti francusku dominaciju u WRC-u, u kojem već gotovo dva desetljeća dominiraju Sebastien Loeb i Sebastien Ogier.

Za Fourmauxa će zajednička vožnja s Martinom Sinkovićem biti odlično zagrijavanje za ono što slijedi od 22. do 25. travnja, kad se u Hrvatskoj po prvi put vozi Svjetsko reli prvenstvo.

Najbolji relijaši svijeta odmjerit će snage na 20 atraktivnih brzinaca, sa startom i ciljem u Zagrebu, a upravo Fourmauxu će naša zemlja ostati u posebno lijepom sjećanju, jer će sa svojom momčadi M-Sport Ford po prvi put imati prilike natjecati se u najjačoj kategoriji WRC-a.

U WRC majstorijama uživat će više od 800 milijuna gledatelja putem televizijskih ekrana, a prizori prekrasnih hrvatskih krajolika i još ljepše arhitekture obići će sve kutke svijeta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider