Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dalmatia Drive

Luksuzni automobili projurili Hrvatskom

U Hrvatskoj je održan još jedan Auto Sport Adria event pod nazivom Dalmatia Drive.

Dalmatia Drive (Foto: Jan Humski)

Riječ je o četverodnevnom eventu koji je ove godine okupio 80 sudionika s 30-ak superautomobila vrijednih nekoliko milijuna eura, a polazna točka bio je Zagreb.

Karavana je krenula 21. rujna pod policijskom pratnjom preko Žute Lokve i Senja do Prizne. Nakon vožnje čarobnom Jadranskom magistralom uslijedila je i ona mirnim krajolikom otoka Paga, do kojeg je skupocjene jurilice prebacio trajekt uz dogovoreni prioritetni ulaz.

Finalna destinacija bila je Makarska, čija je riva tog vikenda vrvjela nekim od najraskošnijih jurilica u Europi marki Porsche, Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, McLaren i brojnih drugih koje su znatiželjno razgledali brojni građani i turisti.

Dalmatia Drive Dalmatia Drive (Foto: Jan Humski)

Iza kulisa luksuznog događanja stoji nekoliko entuzijasta s vizijom da stave Hrvatsku na mapu zemalja s razvijenim automobilističkim turizmom. On podrazumijeva privlačenje pojedinaca visoke platežne moći iz svih dijelova svijeta u svrhu njihovog otkrivanja prirodnih ljepota Lijepe naše cestovnim dionicama uz stanke na vrhunskim gastrolokacijama kojima se naša zemlja može itekako pohvaliti.

Sve to je popraćeno vrhunskim dnevnim i noćnim partyjima s pomno biranim glazbenim izvođačima i ostalim zabavljačima, noćenjima u najboljim hotelima, radionicama poput izrade parfema za vlastitog limenog ljubimca te bogatim poklonima za sudionike koji se zbog toga svake godine vraćaju u Hrvatsku, što je najbolji dokaz postojanja velikog interesa za tu granu turizma. Ove godine tu su bili i skupocjeni simulatori za zabavne vožnje, isprobavanje naočala koje simuliraju vid pod određenim razinama alkohola u krvi, posebni dočeci na unaprijed dogovorenim benzinskim crpkama, taksi-helikopteri...

Dalmatia Drive Dalmatia Drive (Foto: Jan Humski)

"Želimo biti posebni tako što ulažemo ogromne resurse kako bi svaki segment događanja imao "ono nešto" što će sudionicima ostati zauvijek u sjećanju. Prometnice poput Jadranske magistrale mogu biti turističke atrakcije koje privlače zanimljiv profil ljudi. Gosti visoke platežne moći zahvaljujući nama dolaze u Hrvatsku i uživaju u atraktivnim dionicama, krajolicima i vrhunskoj gastronomiji", ističe Kristijan Semulić iz organizacije Auto Sport Adria.

Ciljana su skupina poslovnjaci koji žele nekoliko dana uživati sa svojim boljim polovicama u događanju na kojem je sve isplanirano do najsitnijih detalja.

Iz Auto Sport Adria tima ističu kako su izuzetno ponosni na dosadašnju suradnju s Policijom RH koja prati njihove kolone vozila te podiže event na novu razinu.

Želja im je još više uključiti krovne organizacije poput Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, a dobra je vijest i što lokalne turističke zajednice sve više prepoznaju potencijal njihovih evenata i gostiju koji dolaze s njima. Svake godine ljestvica ekskluzivnosti samog događanja se, naravno, podiže.

"Dalmatia Drive bio je upravo onakav kakvim smo ga zamišljali - savršena kombinacija vrhunske gastronomije, predivnih krajolika i cesta, izvrsnog društva i opuštene atmosfere, idealne za poslovno umrežavanje. Nakon toliko pozitivne energije sudionika, s veseljem krećemo u pripremu budućih evenata! Tek smo počeli", zaključio je Semulić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL