Automoto
SPORTOVI
Automoto
šteta

Hamilton zaražen koronavirusom, propušta utrke u kojima bi popravio vlastiti rekord

Novi uspjeh će loviti ipak iduće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Lewis Hamilton će propustiti VN Sakhir nakon što je testiranje pokazalo da je pozitivan na COVID-19, objavila je u utorak Međunarodna autombilska federacija (FIA).

Hamilton, koji je prošli mjesec osigurao sedmi naslov svjetskog prvaka Formule 1, nalazi se u izolaciji u skladu s lokalnim zdravstvenim uputama u Bahrainu, dodala je FIA.

Prije njega pozitivni su bili Stroll i Perez.

gol expired Dubois se rugao Joyceovoj slijepoj majci pa završio u bolnici jer ništa nije vidio: "Stravična ozljeda" divider

Hamilton se probudio se u ponedjeljak s blagim simptomima i istovremeno je obaviješten da je jedan od njegovih kontakata po dolasku u Bahraïn (prošli tjedan) pozitivan.

''Lewis se tada testirao i njegov je test pokazao da je i on pokazao. To je potvrdio i drugi test", objavila je pak Hamiltonova momčad Mercedes. "Osim što ima blaže simptome, on se osjeća dobro i u formi".

gol expired Kaos u Juventusu, Talijani pišu: Tudor radi Pirlov posao i slaže taktiku divider

Hamilton je u sljedećim utrkama trebao loviti stotu startnu poziciju. Slavni F1 vozač trenutno je na 98 ''pole postiona'' u karijeri, a kako su dvije utrke do kraja sezone Britanac će pričekati iduću godinu za popravak vlastitog rekorda.

Iduća utrka vozit će se na potpuno drugačijoj konfiguraciji. Krug će se voziti manje od minute. 

Tko će mijenjati Hamiltona?

Tu su tri opcije za njegovu zamjenu, George Russel, Stoffel Vandoorne i Esteban Gutierrez.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider