Automoto
SPORTOVI
Automoto
DVA REKORDA

Hamilton sustigao Schumachera: Raikkonen postao rekorder po broju utrka

Sjajna utrka u Njemačkoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski vozač Lewis Hamilton (Mercedes) pobijedio je na F1 Velikoj nagradi Eifela u Nuerburgringu i s sa svojom 91. pobjedom u karijeri izjednačio se s rekordom legendarnog Michaela Scumahera.

Šestostruki svjetski prvak Hamilton ostvario je u Njemačkoj i sedmi trijumf ove sezone, prešavši stazu u vremenu od sat, 35 minuta i 49.641 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je vozač Red Bulla Nizozemac Max Verstappen, koji je dobio i dodatni bod za najbrži krug trke, dok je mjesto na postolju zaslužio i Australac Daniel Ricciardo, koji je Renaultu donio postolje nakon 9 godina. Hamiltonov klupski kolega Finac Valtteri Bottas je prvi startao na utrci, ali je u 19. krugu prijavio da gubi snagu u motoru i odustao.

gol expired Švedski izbornik: Maksimir je stari, dosadni i žalosni stadion divider

Finski vozač Kimi Räikkönen upisao se današnjim startom na F1 utrci za Veliku nagradu Eifela na njemačkoj stazi Nuerburgringu u povijest jer je ubilježio 323. nastup i postao rekorder u Formuli 1.

Vozač ekipe ekipe Alfa Romeo se na prethodnoj utrci u Rusiji izjednačio s dotadašnjim rekorderom Brazilcem Rubensom Barrichellom (322), a u Njemačkoj ga je prestigao.

Räikkönen (40) je premijernu utrku odvozio daleke 2001. godine za Sauber, a 2007. godine je s Ferrarijem uzeo naslov svjetskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider