Automoto
SPORTOVI
Automoto
Izrazili sućut obitelji

Čelni ljudi Saveza i organizatori šokirani tragedijom u Zagorju: "Naš sport je prekrasan, ali i opasan"

Vozač relija Craig Breen tragično je preminuo na testiranjima uoči WRC Croatia Rallyja.

Craig Breen (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Hrvatski auto i karting savez i organizatori WRC Croatia Rallyja obratili su se medijima povodom tragične smrti Craiga Breena na testiranjima uoči ovogodišnjeg izdanja prestižne reli utrke.

"Nažalost, našli smo se ovdje radi tragičnog događaja koji se dogodio na treningu, na neslužbenom dijelu. Nažalost, radi izlijetanja došlo je do nesreće u kojoj je preminuo Craig Breen. Trenutno traje policijski izvid i radit će obdukcija i tek tada ćemo vam moći reći koji je točan razlog smrti. U ovom trenutku vam ne mogu puno više od toga reći. Naš sport je prekrasan, ali i opasan. Rijetko se događaju ovakvi događaji, jako nam je žao što se to dogodilo od nas. Izražavamo svu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena", rekao je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, dodao je:

"Presjekla nas je ova šokantna i tragična vijest. Vrhunski mladi sportaš izgubio je svoj život na području Hrvatske. Istraga traje, istragu vodi i Međunarodna automobilistička federacija (FIA). Nastojimo svi skupa pokazati što se dogodilo. Upravo te naše istrage i idu u smjeru da bude što manje fataliteta na tim našim natjecanjima i događajima koji ih prate. Nažalost, ovo su stvari koje se događaju. Glavno je da sad izrazimo mirnu glavu, izrazimo apsolutnu sućut obitelji pokojnog Breena. Ovo su strašne stvari, nastojimo svi skupa doznati što se dogodilo i minimalizirati ovakve stvari u budućnosti. Ne možemo vam davati odgovore na pitanje jer je policijska istraga u tijeku, sve dok ne završi istraga. Iskrena sućut, duboko."

Odgovarati na pitanja medija nisu smjeli jer je u trenutku održavanja ovog obraćanja medijima još uvijek u tijeku bila policijska istraga o smrti nesretnog Breena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider