Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sainz je bio bijesan

FIA odbila žalbu Ferrarija na "najnepravedniju kaznu u životu", poredak ostaje isti

Sainz je kažnjen nakon što je u završnici utrke došlo do sudara između njega i Španjolca Fernanda Alonsa u Aston Martinu.

Carlos Sainz (Foto: Afp)

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odbacila je Ferrarijevu žalbu zbog kazne dodijeljene Španjolcu Carlosu Sainzu na Velikoj nagradi Australije u Melbourneu 2. travnja.

Sainz je kažnjen nakon što je u završnici utrke došlo do sudara između njega i Španjolca Fernanda Alonsa u Aston Martinu. Suci su presudili kako je Ferrarijev pilot odgovoran za nesreću nakon čega je kažnjen s vremenskom kaznom od pet sekundi zbog čega je pao sa četvrtog na 12. mjesto i ostao bez bodova.

Sainz je nakon utrke bio bijesan zbog kazne rekavši da je "previše ljut da bi pričao" nakon što je dobio "najnepravedniju kaznu koju je vidio u životu".

Ferrari je tražio reviziju kazne ili ponovno suđenje, ali je FIA ​​odbila zahtjev.

Kako je krovna udruga napisala u obrazloženju, Ferrari nije iznio nove dokaze koji bi mogli bitno utjecati na novu odluku vodstva utrke pa su odbili zahtjev.

Kaotičnu utrku u Australiji, koju su obilježila tri ponovljena starta i brojne nesreće, dobio je svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) ispred Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) i Alonsa (Aston Martin).


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider