Automoto
SPORTOVI
Automoto
JEDAN OD NAJBOLJIH

Tragično poginuli Irac bio je svjetski poznat WRC vozač, a posebno se isticao na jednoj ljestvici

Craig Breen čak je osam puta završavao na pobjedničkom postolju utrka WRC prvenstva svijeta.

James Fulton i Craig Breen (Foto: Afp)

Tragična smrt Craiga Breena na testiranju za WRC Croatia 2023 jedan je od najtragičnijih sportskih događaja godinama unazad te prva smrt unutar WRC natjecanja još od 2006. godine.

Osim toga, radi se o smrti jednog od najboljih vozača svijeta. Dovoljno je primjera radi samo navesti kako recimo Formula 1 smrt vozača takvog ranga nije imala još otkako je poginuo Ayrton Senna.

81 odvožen reli i osam pobjedničkih postolja

33-godišnji Breen debitirao je u WRC-u još 2009. godine, kao 19-godišnjak, a odvozio je ukupno 81 reli, tijekom kojih je upisao pobjede na 30 brzanaca, osvojivši ukupno 372 boda.

Osam puta završavao je na pobjedničkom postolju, posljedni put prije samo dva mjeseca u Švedskoj, kad je osvojio drugo mjesto.

Poginuo Craig Breen U Hrvatskoj se dogodila strava kakve dugo nije bilo u WRC-u: Prva smrt nakon 17 godina! divider

Upravo po tim postoljima Breen je posebno poznat. Naime, samo jedan vozač u povijesti, Alex Fiorio, ima više plasmana na postoljima, a da nikad nije pobijedio. Danas 58-godišnji Talijan čak deset puta se penjao na drugo ili treće mjesto na kraju relija.

Breen se nadao ove godine to napokon promijeniti. U Švedskoj je pokazao puno, a upravo je Hrvatsku, gdje je prošle godine bio odličan četvrti, vidio kao savršenu priliku. Nažalost, upravo u Hrvatskoj se tragično završio njegov život.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider