Automoto
SPORTOVI
Automoto
pa je li ovo moguće?

Bolestan i dosad neviđeni potez u povijesti motociklizma: "Pokušao me ubiti"

Bolestan potez pri brzini od 217 km/h povukao je vozač Moto 2 Romano Fenati.

Fenatijev prljav potez u trci Moto 2 (Screenshot)

Bizarna scena viđena je minule nedjelje na utrci Moto 2 za Veliku nagradu San Marina. Tijekom jedne jurnjave na ravnini, pri brzini od 217 kilometara na sat, Romano Fenati pretjecao je Stefana Manzija te mu pritom nakratko stisnuo kočnicu na njegovu motoru.

Manziju je motor zateturao, no Talijan ga je uspio kontrolirati i ostati na stazi. Nakon utrke Manzi nije imao lijepih riječi za Fenatija.

"Tako nešto nikada se ne smije događati na stazi. Ovo je bio opasan potez i ugrozio je mnoge živote. Ne znam kako sam u tom trenutku uspio ostati na motoru, no već u idućem zavoju sam pao i ispao iz utrke. Takav potez mogao je ubiti mene i još nekoga na stazi. Tako nešto se ne oprašta. Moja priča s Fenatijem je završena", ispričao je nakon utrke Manzi.

Fenati je još tijekom utrke zaustavljen i diskvalificiran, a mnogi od Međunarodnog motociklističkog saveza traže njegovu doživotnu suspenziju.

"Trebao bi doživotno biti izbačen iz sporta", smatra vozač Moto GP-a Cal Crutclow.

Fenati je nakon utrke pokušao objasniti da je Manzi ranije u utrci bio kriv za prvi međusobni kontakt, zbog kojeg je njegov plasman bio slabiji. Priznao je da je njegov potez bio opasan, ali je isto tako htio da se sagleda iz drugog kuta.

U posljednjih nekoliko godina bilo je mnogo opasnih padova, a u jednom takvom preminuo je Marco Simoncelli. Disciplinska komisija imat će pune ruke posla da odluči što će s Fenatijem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider