Automoto
SPORTOVI
Automoto
nema sreće, ali ne predaje se

Dobre vijesti: Bivši F1 vozač dobro se oporavlja nakon teške nesreće, napustio je bolnicu

Do prošlog tjedna liječnici su Zanardija držali u induciranoj komi kako bi se što bolje oporavio.

Alessandro Zanardi (Foto: Afp)

Nekadašnji talijanski vozač Formule 1 i višestruki paraolimpijski pobjednik 53-godišnji Alex Zanardi u utorak je napustio bolnicu i premješten je u poseban rehablitacijski centar u kojem će nastaviti svoj put prema oporavku, objavili su liječnici koji su brinuli o njegovom stanju.

Zanardi je 19. lipnja nastradao u nesreći tijekom utrke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških ozljeda mozga i lubanje.

Do prošlog tjedna liječnici su Zanardija držali u induciranoj komi kako bi se što bolje oporavio.

Niko Kovač Kovač se predstavio u Monacu, otkrio kako se sve odigralo: "Prvo ću nazvati Dadu Pršu"

"Nakon što je došao k svijesti, procijenjeno je da može biti premješten iz bolnice, jer su osnovni zdravstveni parametri bili stabilni", priopćili su iz bolnice Santa Maria alle Scotte u Sieni.

Zanardi je premješten u ustanovu za neuro rehabilitaciju.

Nakon što je 2001. izgubio obje noge u stravičnoj nesreći na stazi u Njemačkoj vozeći bolid u CART Championshipu, Zanardi je svoju nepresušnu energiju usmjerio u paraolimpijski sport u kojem je na Igrama 2012. Londonu i 2016. u Rio de Janeiru osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje vozeći bicikl na ručno pokretanje, a u istom je sportu i višestruki svjetski prvak.

Lionel Messi i Luka Modrić Navijači odabrali: Nepravda prema Modriću? Messi nije najbolji, razočarao srpski napadač Reala

Nastavi čitati

Nastavi čitati