Automoto
SPORTOVI
Automoto
Treća operacija, u komi je

Bivši vozač F1 u stravičnoj nesreći izgubio je obje noge, a sad je opet teško stradao!

Prije 19 godina ostao je bez obje noge i od tada je pokazao nesalomljivi duh.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alessandro Zanardi nalazi se u induciranoj komi nakon treće operacije glave u protekla dva tjedna.

Zanardi, nekadašnji vozač Formule 1, doživio je 19. lipnja nesreću u talijanskom gradu Sieni na natjecanju u parabiciklizmu. Operiran je iste večeri, ali budući da mu se stanje nije bilo stabiliziralo, liječnici su bili primorani izvesti i drugi neurološki zahvat 29. lipnja. Nažalost, kako se stanje nije bitno popravljalo, operiran je još jednom, a ova posljednja operacija trajala je pet sati.

"Operaciju su izveli profesionalni maksilofacijalne i neurokirurgije, usmjereni na kranio-facijalnu rekonstrukciju i stabilizaciju područja zahvaćenih tumorom. Prijelomi u glavi su bili složeni", izjavio je Paolo Gennaro, direktor kirurgije u bolnici u Sieni.

Nesretni Zanardi poznata je ličnost u svijetu automobilizma, ponajviše iz Formule 1 u kojoj se natjecao od 1991. do 1994., a zatim i 1999. godine.

Prije 19 godina jedva ostao živ, amputirane mu obje noge

Na utrci American Memorial održanoj 15. rujna 2001. godine u sklopu natjecanja CART doživio je stravičnu nesreću nakon čega su mu amputirane obje noge i jedva je ostao živ.

Poslije toga nije klonio duhom nego se posvetio parabiciklizmu gdje je u Londonu 2012. postao i paraolimpijski pobjednik, osvojivši dva zlata i jedno srebro. Tome je pridodao po jedno zlato i srebro s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider