Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tada nije bio u klubu

Žužul: Žao mi je što se to desilo, Blanka je uvijek dobrodošla kod nas

Predsjednik RNK Split Slaven Žužul danas je izrazio žaljenje zbog neugodnosti koje je u utorak imala ponajbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Blanki je onemogućen trening na pomoćnom terenu nogometnog kluba Split.

"Jučer nisam bio u klubu kada se Blanki dogodila neugodnost na našem pomoćnom terenu i žao nam je što se to desilo", izjavio je Žužul danas za Hinu.

>> Skandal u Splitu: Blanki Vlašić zabranjeno trenirati!

Žužul je zaželio Blanki što brži oporavak od ozljede i nastavak natjecanja u skoku u vis na svjetskim borilištima.

"Mi smo ponosni na Blanku i na sve velike sportske uspjehe koje je ostvarila, ona je uvijek dobro došla u naš klub i na naš teren gdje će ubuduće uvijek moći trenirati i spremni smo joj na taj način pomoći kao i do sada", rekao je Žužul. Dodao je kako je RNK Split do sada često omogućavao Blanki da se za velika natjecanja priprema upravo na terenu tog kluba.

Što se tiče stadiona Parkla mladeži koji su do sada koristili RNK Split i Atletski sportski klub Split (ASK) Žužul je potvrdio kako postoji plan za obnovu tog stadiona.

"Projekt obnove stadiona Parka mladeži nije niti može isključiti interese dvaju klubova - RNK Splita i ASK-a koji godinama djeluju u tom prostoru", kazao je Žužul. Dodao je kako i od gradskih vlasti očekuje pomoć u vezi realizacije plana obnove stadiona Park mladeži.

Blankin otac Joško Vlašić jučer je izrazio razočarenje što je Blanki, koja je bila i najbolja sportašica svijeta, onemogućen trening na pomoćnom terenu RNK Split te nije očekivao da će ona to doživjeti u rodnom Splitu.

On je objasnio kako je Blankin trener Bojan Marinović otišao u tajništvo RNK Split i pitao može li Blanka trenirati na pomoćnom terenu jer je ona u rehabilitacijskom treningu i taj joj dio terena odgovara zbog ozljede od koje se oporavlja.

"U tajništvu RNK Split treneru Marinoviću rečeno je da Blanka može slobodno trenirati te je ona otišla na pomoći teren trčkarati. Nedaleko je stajao Jozo Žužul (jedan od vlasnika RNK Split) i još nekoliko ljudi, a potom je jedan od ljudi iz te skupine došao do Blanke i rekao kako 'šefovi' ne dopuštaju da ovdje treniraš'", objasnio je Joško Vlašić i dodao kako je Blanka nakon tih riječi prekinula trening i napustila pomoćni teren RNK Split.

Po tumačenju Joška Vlašića pozadina jučerašnjeg onemogućavanja Blanki da trenira na pomoćnom terenu RNK Split mogla bi biti njegova nedavna izjava da se "o koncesiji za stadion Parka mladeži treba razgovarati i s ljudima iz ASK-a, a ne samo s vodstvom RNK Split kojemu je gradska vlast obećala dati potporu za tu koncesiju". Također je rekao da Blanka nema nikakve veze s koncesijom te nema razloga onemogućavati joj treninge na terenu RNK Split. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider