Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva različita lica

Babić: Ovako se igra za Hrvatsku, kod nas nikad nema mira

U susretu 2. kola C skupine Svjetskog prvenstva u rukometu 2017, hrvatska reprezentacija je u Rouenu pobijedila Mađarsku 31-28 (11-11) ostvarivši i drugu pobjedu na prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši ostvarili su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2017, ali nije to bila nimalo laka utakmica. Hrvatska se probudila tek u drugom dijelu.

''Pokazali smo emocije i borbenost i zbog toga sam jako sretan. Ne smijemo previše slaviti, moramo se dobro pripremiti za Bjelorusiju. Čestitam igračima i rekao bih da se ovako igra za Hrvatsku. Nikada nije kasno ako pobijedimo, nije lako igrati mladim igračima. Probudili smo se kad je trebalo. Ivić je bio jako dobar u određenim trenucima. Mamić također, on je unio je jedan preokret'', izjavio je izbornik Željko Babić nakon utakmice za RTL televiziju.

Na pitanje ima li sad mira nakon što je Hrvatska pobijedila Mađarsku rekao je sljedeće:

''Nema nikad mira u hrvatskoj reprezentaciji, i kad pobjeđujete i kad gubite. Mi smo sigurno večeras odigrali jako dobru utakmicu. Mislim da u tajmingu možemo biti još samo bolji. Ovo je bio jedan jako dobar intenzitet i jako dobra izvedba.''

Jedan od junaka preokreta i puno boljeg izdanja u drugom poluvremenu bio je lijevi vanjski Marko Mamić.

''Ne bih izdvajao sebe, to je timska izvedba i timski rad. Cilj je bio što bolje odigrati za Hrvatsku. Naš problem je što igrači igraju po svim klubovima, dok su Mađari raspoređeni u dva kluba. Mi smo svi raštrkani diljem Europe, ali pokazali smo da možemo pobijediti jedne iskusne Mađare. Željni smo pobjeda, mi smo sad ta generacija.''

Hrvatska je od početka utakmice bila u grču. Nije bilo ritma u napadu, dok je u obrani bilo previše propusta. Također je bilo i previše individualnih pogrešaka, koje se u budućnosti ne bi smjele događati.

''Prvo poluvrijeme smo nekako u grču ušli, vjerojatno od iščekivanja. Nikako nismo uspjeli ući u ritam, ali dobro je ispalo'', rekao je jedan od iskusnijih Zlatko Horvat.

Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Bjelorusije u ponedjeljak u 20.45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider