Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jako važna pobjeda!

Veliki preokret Hrvatske protiv Mađara: Krenulo loše, završilo odlično!

Hrvatska je pobijedila Mađarsku u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2017.

Važnu je pobjedu ostvarila hrvatska rukometna reprezentacija u 2. kolu skupine C. Hrvatska je na Svjetskom rukometnom prvenstvu pobijedila Mađarsku 31:28, a ova bi se pobjeda mogla pokazati ključnom u borbi za četvrtfinale.

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena naše reprezentacije. U prvom smo gledali nervoznu igru s mnogo pogrešaka i problema, posebice u napadu, dok je nastavak susreta donio bitno bolju predstavu. Ubrzali smo igru, proradio je napad, a Filip Ivić je bio sjajan na vratima. Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila i sa četiri razlike (7-11), dok je u drugom poluvremenu u jednom trenutku imala i plus pet (25-20).

Odabranici Željka Babića u prvom su dijelu zabili 11, a u drugom 20 pogodaka što možda i najbolje oslikava ovu utakmicu.

Bilo je nekoliko heroja u ovoj pobjedi. Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest golova, Domagoj Duvnjak s pet, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić, Marko Mamić i Luka Cindrić dodali po četiri gola.

Filip Ivić je skupio 12 obrana, a posebno je upečatljiva bila ona iz prvog dijela kada je spriječio gol Mađara s centra (VIDEO).

Kod Mađara najefikasniji su bili Zsolt Balogh i Gergely Harsanyi sa po šest golova, dok je Mate Lekai dodao četiri gola.

Hrvatska je ovim trijumfom produžila pobjednički niz protiv Mađara u službenim utakmicama koji traje već 19 godina. Posljednji poraz hrvatski rukometaši su od naših sjevernih susjeda doživjeli 1998. na europskom prvenstvu u Italiji (27-28). Nakon toga upisali smo osam pobjeda i jedan remi.

Sljedeća je Bjelorusija, pa Čile i onda - Njemačka

Hrvatska je pobjedom nad Mađarskom možda i osigurala najmanje drugo mjesto u grupi. Naravno, za to će trebati pobijediti Bjelorusiju u ponedjeljak i Čile u srijedu, a onda bi u petak s Njemačkom Kauboji igrali derbi skupine za prvo mjesto i najlakšeg protivnika u osmini finala.

Ukoliko u skupini D, s kojom se križamo, na prve dvije pozicije očekivano završe Danska i Švedska, njih bismo izbjegli u osmini finala čak i ako završimo drugi u skupini. Egipat, Katar ili Argentina trebali bi biti naši protivnici u osmini finala ukoliko sve prođe prema planu koji se počeo ostvarivati nakon pobjede nad Mađarskom.

Preostale dvije utakmice iz ove skupine na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Čile - Njemačka, te Saudijska Arabija - Bjelorusija.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri gola, Čile i Njemačka imaju po dva boda, dok su Mađarska, Bjelorusija i Saudijska Arabija bez bodova.

HRVATSKA - MAĐARSKA 31-28 (11-11)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić, Duvnjak 5, Stepančić, Gojun, Horvat 4, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić 2 (1), Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 4, Šebetić 4, Cindrić 4

MAĐARSKA: Mikler, Fazekas; L.Nagy, Csaszar 2 (1), Bodo 3, Juhasz 2, Harsany 6 (1), Banhidi 2, Szollosi, Schuch, Zubai, Balogh 6, Jamali 2, Lekai 4, Ancsin, Ligetvarpi 1

SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Mađarska 2/3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Mađarska 6 minuta

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider