Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nezadovoljni i HOO-om

VIDEO Žele ostavku Damira Vrbanovića: ''Sport mora biti mjesto nulte tolerancije''

Zastupnici Mosta traže da izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović podnese ostavku zbog potvrđene optužnice! Uz to, zajedno s Hrvatskim atletskim savezom, napali su i Hrvatski olimpijski odbor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije prvi put da su zastupnici Mosta prozvali vrh Hrvatskog nogometnog saveza. Zbog optužnice USKOK-a da su oštetili Dinamo za 116 milijuna kuna i državni proračun za 12 milijuna kuna Mostovci pozivaju Damira Vrbanovića da podnese ostavku.

''Ovo je potvrđena optužnica, naravno, mi nismo kazali što će sud ovdje donijeti, ali činjenica je da su u Uefi i Fifi odmah po potvrdi optužnice ljudi dali ostavke. Mi o sportu moramo pričati pozitivno i poštivati zakon o sportu'', izjavio je zastupnik Mosta Bulj.

Iz HNS-a su se oglasili priopćenjem.

''Za razliku od saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, HNS poštuje jedno od osnovnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. Kako Hrvatska kao moderna europska država vjeruje da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.''

Vrbanović očito ne planira poput Zdravka Mamića dati ostavku zbog optužnice.

''Pa nisu to inzistiranja na ostavci nego sport mora biti mjesto nulte tolerancije za kriminal, a Most će se boriti za provedbu zakona o sportu'', poručio je Bulj.

Nisu u Mostu zadovoljni ni radom Hrvatskog olimpijskog odbora, koji ne žele potvrditi financijsko i programsko izvješće iz 2015. godine. S njima se slaže i predsjednik jednog od najuspješnijih saveza onog atletskog Ivan Veštić, koji jedini nije bio za produženje mandata Zlatku Mateši.

''Tri su razloga bila, prvi je sigurno Sportska televizija, gdje se olimpijski odbor pretvorio iz jamca u dužnika. Druga dva su bila - nepostojanje kriterija o neraspodjeli sredstava i treći razlog je bio što se savezima ne dopušta autonomnost u radu i raspolaganju državnim sredstvima.''

Mateša, pak, ističe kako je HOO jedini savez u Europi koji izvješće polaže saboru. A U izvješćima državnog ureda za reviziju za 2015. tu piše kako je država doznačila 105 i pol milijuna kuna za Hrvatski olimpijski odbor.

''Imali smo komercijalnu reviziju, a ona kao i svake godine nije imala nikakve primjedbe na izvješće, ocijenila ga je vjerodostojnim i to stvarno osim nekih političkih razloga nema nikakvih razloga koji bi proizlazio iz izvješća'', rekao je Mateša.

Sabor će o izvješću HOO-a raspravljati početkom iduće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider