Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Love medalju

Tucak objavio popisa igrača za Euro u Beogradu

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis igrača koji će putovati na Europsko prvenstvo u Beogradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis igrača koji će putovati na Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 23. siječnja održati u Beograd.

Hrvatske boje na Europskom prvenstvu branit će vratari Josip Pavić i Marko Bijač, centri Boris Pavlović i Luka Lončar, bekovi Marko Macan, Andro Bušlje i Damir Burić te Sandro Sukno, Antonio Petković, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević i Anđelo Šetka. Otpali su centar Ivan Krapić, vratar Ivan Marcelić te Marino Čagalj. Stručni stožer osim izbornika čine Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

Izbornik Tucak je popis igrača objavio nakon pobjede protiv Crne Gore (7-5), u posljednjoj utakmici pripremnog turnira u Dubrovniku. Hrvatska je okončala turnir na drugom mjestu sa šest bodova, koliko je osvojila i prvoplasirana Crna Gora, te trećeplasirana Njemačka. Kako su sve tri ekipe osvojile po šest bodova odlučivala je razlika pogodaka. Posljednji, četvrti je Brazil Ratka Rudića bez boda.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu u generalnoj probi pred Europsko prvenstvo. Pobijediti Crnu Goru svaki put je jedan veliki rezultat. Nema veliki rezultatski značaj ali smo prikazali jednu zaista odličnu igru. To je ona Hrvatska kako bi trebala izgledati u Beogradu, rasplivana, u obrani jako agresivna, pokretljiva, sa dosta prilika i postizanje zgoditaka iz kontra napada. To je ono što do sad nije krasilo igru hrvatske repreznetacije. Nadam se da smo pokazali jednu dobru igru. Generalna proba pred odlazak na EP je uspjela, ovo bi trebao biti smjer kako bi trebala izgledati naša igra u Beogradu," kazao je Tucak.

Nastup 'barakuda' na turniru u Dubrovniku prokomentirao je i najbolji igrač turnira Sandro Sukno.

"Bilo je oscilacija tijekom turnira, ali to je i očekivano. Još smo na visokom radu snage i intenzitetu treninga. Protiv Njemačke smo kiksali, sve smo analizirali, protiv Crne Gore je bilo mnogo bolje. Sad očekujemo malo osvježenja i malo zadnjih taktičkih usavršavanja za Srbiju i bit ćemo spremni za otvaranje Europskog prvenstva," poručio je Sukno.

Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni utakmicom protiv domaćina. U skupini s hrvatskom vrstom su i Francuska, te Malta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider