Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Srbija prvi favorit

VIDEO Euro u Beogradu: 'Hrvatska ide po medalju'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završava pripreme za europsko prvenstvo u Beogradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je protiv Crne Gore 7:5 završila pripremni turnir u Dubrovniku na kojem su još nastupale Njemačka i Brazil koji vodi najtrofejniji hrvatski stručnjak Ratko Rudić, koji iza sebe četiri olimpijska zlata, s tri reprezentacije. Naravno i bezbroj drugih trofeja i medalja.

Novi izazov mu je reprezentacija Brazila s kojom želi napraviti ozbiljne stvari u Riju i zato se rado odazvao na dubrovački turnir na čijem je otvaranju poražen od Hrvatske.

''Uvijek je odličan osjećaj vratiti se na domaće bazene i biti u Hrvatskoj. Ja zaista uživam i nije važno da li je to ova ili ona reprezentacija lijepo je biti u Hrvatskoj'', kaže Rudić.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak ističe:

''Drago mi je da je Ratko tu, došao je na naš poziv prije tri, četiri mjeseca. Mi ćemo otići u Rio kod njega pred Olimpijadu. Odlična suradnja i to je ono što je najbitnije.''

Organizatori su u beogradski Euro uložili 2 i pol milijuna eura. Igrat će se u Kombak Areni, u kojoj je jučer puštena voda u bazen. Olimpijski pobjednik Hrvatska je u skupini sa domaćinom Srbijom koja je europski i svjetski prvak i s kojom otvara turnir. Zatim igramo protiv Francuske pa Malte.

''Mislim da smo spremni nadamo se medalji, a obećavamo da ćemo dati sve od sebe'', poručuje Luka Lončar.

Maro Joković dodaje:

''Prognoze su za početak proći što bolje u skupini, a ja se nadam da ćemo dobro krenuti s prvom utakmicom te da ćemo tako sebi olakšati put u daljnjem natjecanju, jer je raspored jako fizički naporan.''

Pomlađena Hrvatsku čekaju ove godine dva velika natjecanja. Srbija je apsolutni favorit Europskog prvenstva, ali Hrvatska je nedavno u Kazanju na svjetskoj smotri okazala da ima kvalitetu za velike stvari.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider