Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problem finaciranja

Tomislav Grahovac izabran za predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza

Tomislav Grahovac novi je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometni savez (HRS) u utorak je dobio novog predsjednika, a to je poznati zagrebački odvjetnik Tomislav Grahovac, koji je prethodno bio na čelu Nadzornog odbora Saveza.

Na izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza u zagrebačkom hotelu Panorama, na kojoj su bila 43 od 64 skupštinara, Tomislav Grahovac je jednoglasno izabran za novog predsjednika. On je na čelnom mjestu Saveza naslijedio Sandija Šolu koji je podnio ostavku zbog osobnih razloga, kao što je najavio prije dva mjeseca.

"Hvala svima na ukazanoj časti i svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i nadam se ćemo postizati još bolje rezultate", kazao je novi predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Sandi Šola je osam godina bio na čelu Saveza, a u oproštajnom govoru naglasio je da je jako ponosan što je mogao obavljati tu časnu dužnost, te je svom nasljedniku zaželio puno sreće.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac istaknuo je problem finaciranja, te je kazao:

"Potreban nam je novi zakon o sportu, jer već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rukometni savez se uglavnom financira vlastitim prihodima, oko 75 posto, dok udio Hrvatskog olimpijskog odbora u našim financijama nije niti 20 posto. Mislim da bi glavno mjerilo za dobivanje novca trebao biti rezultat. Također, volio bih da i drugi sportski savezi pokažu koliko se sami financiraju, a koliko dobijaju od države."

Na prijedlog novog predsjednika HRS-a, koji su skupštinari jednoglasno prihvatili, mjerodavnim državnim istitucijama će biti upućeno pismo u kojem će biti ukazano na probleme koje je iznio dopredsjednik Zoran Gobac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider