Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Tina!

Tina Maze osvojila novo zlato, Slovenija opet u transu!

Slovenska skijašica Tina Maze osvojila je novo zlato na ZOI u Sočiju, ovaj put u veleslalomu...

Tina Maze (30) je osvojila naslov olimpijske pobjednice u veleslalomu na stazi Rosa Hutor u blizini Krasnaje Poljane. Slovenka je do svog drugog zlata na ZOI u Sočiju, bila je najbrža i u spustu, stigla sa sedam stotinki prednosti ispred srebrne Austrijanke Anne Fenninger i 27 stotinki ispred brončane Njemice Viktorije Rebensburg, koja je branila zlato u ovoj disciplini otprije četiri godine iz Vancouvera.

Kakav dan za Sloveniju: Razbili Austrijance i ušli u povijesno četvrtfinale!

To je četvrta olimpijska medalja u karijeri za sjajnu Tinu Maze, pobjednicu Svjetskog kupa u 2013. Prije četiri godine je bila srebrna u veleslalomu i supervelslalomu, a do nje je stigla obranivši prednost iz prve vožnje u kojoj je ostvarila najbolje vrijeme.

I Fenninger je stigla do svog drugog odličja u Sočiju, zlatu iz superveleslaloma je pridodala srebro u veleslalomu do kojega je stigla s četvrtog mjesta iz prve vožnje.

Braniteljica naslova, Njemica Rebensburg bila je najbrža u drugoj vožnji, a to joj je donijelo pomak sa šestog mjesta nakon prve vožnje na pobjedničko postolje.

Hrvatska skijašica, 17-godišnja Andrea Komšić u svom je debiju na ZOI zauzela 35. mjesto sa 9.74 sekunde zaostatka za Maze, dok je Sofija Novoselić odustala u drugoj vožnji.

Komšić je 38. mjesto nakon prve vožnje dodatno popravila dobrim nastupom u drugoj vožnji, dok je 24-godišnja Novoselić pogriješila na gornjem dijelu staze i ostala bez mogućnosti za popravljanje svog najboljeg plasmana na ZOI u karijeri. Dosada joj je najbolji plasman 39. mjesto iz slaloma otprije četiri godine.(I.Š./Hina)

REZULTATI:

1. Tina Maze (Slo) 2:36.87
2. Anna Fenninger (Aut) +0.07
3. Viktoria Rebensburg (Njem) +0.27
4. Nadia Fanchini (Ita) +0.38
5. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.50
6. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.95
7. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) +1.15
8. Anemone Marmottan (Fra) +1.61
9. Lara Gut (Švi) +1.77
10. Dominique Gisin (Švi) +2.71
------------------------------------------
35. ANDREA KOMŠIĆ (HRV) +9.74

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider