Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novo iznenađenje

Kakav dan za Sloveniju: Razbili Austrijance i ušli u povijesno četvrtfinale!

Hokejaši Slovenije nastavljaju sa sjajnim igrama na ZOI u Sočiju. Nakon što su napravili veliko iznenađenje protiv Slovačke, Kopitar i društvo razbili su Austriju u osmini finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski hokejaši ostvarili su vjerojatno najveću pobjedu u svojoj povijesti. U osmini finala Zimskih olimpijskih igara pobijedili su Austriju 4-0!

U istom danu u kojem je Tina Maze osvojila svoju drugu zlatnu olimpijsku medalju u Sočiju, u veleslalomu, slovenski hokejaši odigrali su iznimno kvalitetnu utakmicu u osmini finala protiv Austrije, te izborili četvrtfinale protiv Šveđana, olimpijskih pobjednika iz Torina prije osam godina.

Slovenija je povela golom svog najboljeg igrača Anžea Kopitara (5:29) u trenucima kada je imala igrača više na ledu, na 2-0 povisio je Jan Urbas (11:57) golom s igračem manje, treći pogodak postigao je Sabahudin Kovačević (23:21) u trenucima kada se igralo s jednakim brojem igrača na ledu, da bi konačnih 4-0 postavio Jan Muršak (57:02) pogodivši praznu mrežu nakon što su Austrijanci uveli šestog igrača umjesto vratara.

Bivši vratar Medveščaka Robert Kristan ostvario je 'shutout' obranivši svih 30 udaraca austrijskih igrača.

Slovenija će u četvrtfinalu u srijedu od 9.00 sati po hrvatskom vremenu igrati protiv Švedske. (Hina)

ZOI, hokej na ledu, osmina finala:

Slovenija – Austrija 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider