Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Babić otkrio plan

Izbornik zavapio uoči okršaja s Egiptom i zabrinuo naciju: „Duvnjak jedva hoda...“

Hrvatska reprezentacija večeras igra s Egiptom u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić otkrio je pred večerašnji okršaj s Egiptom u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva s Egiptom da Domagoj Duvnjak ima velikih fizičkih problema. Izbornik ističe da su problemi s koljenom jedan od razloga zbog čega Duvnjak nije bio na uobičajenoj razini protiv Njemačke.

„Duvnjak igra koliko može u ovom trenutku. On bi u svakoj utakmici htio dati deset golova, ali ne može hodati, a ne igrati“, ispalio je izbornik očito iznerviran novinarskim pitanjima o formi najboljeg hrvatskog igrača.

„On igra kako zna i može, a na meni je da izaberem najbolje igrače koji u tom trenutku mogu dati najviše. Uostalom, imate statistiku“, kazao je Babić stavši u obranu Duvnjaka. Hrvatska je protiv Njemačke izgubila, ali i odigrala prilično loše...
„Nisam zabrinut, ali očekivao sam pobjedu protiv Njemačke“, otkrio je izbornik koji je podigao buru kontroverznom izjavom netom nakon utakmice: „Odigrali smo na našem trenutačnom maksimumu.“

„Dobro je da igrači misle kako su loši odigrali. To znači da će protiv Egipta biti puno bolji“, ističe Babić i okreće se analizi suparnika:

„Igraju obranu 3-3, pravi presing, a u napadu su jako strpljivi. Iznimno su agresivni u oba pravca.“

Ta agresivnost mogla bi biti problem za hrvatske reprezentativce koji ne vole primati batine.
„Teško je igrati cijelu utakmicu u takvom intenzitetu. Stoga moramo strpljivi i dočekati trenutak kada ćemo napraviti razliku“, zaključio je Babić.

Hoće li Hrvatska pobijediti Egipat u osmini finala SP-a?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider